Gündem
  • 8.4.2020 12:03

PKK'lılara af isteyen HDP'ye CHP'den destek

Ceza infaz yasası görüşmesinde HDP ve CHP'den skandal protesto! PKK'lı teröristlere af istediler...HDP'nin eylemine CHP sıralarından hiçbir tepki gelmediği gibi yine hükümeti eleştirdiler. CHP hükümeti eleştirmekle kalmadı HDP'nin istediği gibi kapsamın genişlemesini istedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu dün yüz binlerce kişinin beklediği ceza infaz yasasını görüştü. Görüşmede terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP yine tepki çeken tavırlar sergiledi.
Teröristlere af isteyen HDP'ye,Atatürk'ün kurucusu olduğu CHP de destek verdi. Meclis geleneğini hiçe sayan protestolarda HDP'li vekillerin dövizler açtığı görüldü.

TBMM'de alınan yoğun koronavirüs önlemleri ile Genel Kurul gerçekleştirildi. Genel Kurul, ceza infaz yasası gündemi ile toplandı. AK Parti ve MHP'nin uzun süre çalışarak hazırladığı ceza infaz yasasına Millet İttifakı'nın gizli ortağı HDP teröristlerin de dahil edilmesini istedi. PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin Meclis'teki skandal tavrına, CHP de eşlik etti.

TBMM'Yİ EYLEM ALANINA ÇEVİRDİLER

Ceza infaz yasasına başta terör olmak üzere tüm suçların dahil edilmesini isteyen HDP'liler Meclis geleneğine aykırı davranarak ellerinde dövizlerle protesto yaptı. HDP'li vekillerin elindeki dövizlerde, "Eşit infaz yaşatır", "Korona mahpus ayırmıyor", "İnfazda eşitlik, herkes için adalet" yazıları dikkat çekti.

CHP ORTAĞINI YALNIZ BIRAKMADI

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın, "Cesur olun, ittifakı duyuralım" sözlerinin ardından HDP ile daha fazla görüntü vermeye başlayan CHP, dün de ortağını yalnız bırakmadı. CHP'li Bülent Tezcan Meclis kürsüsünden HDP'ye destek veren içerikteki konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

Bunun özel af olduğunu herkes biliyor, ancak ısrarla 'af değil infaz düzenlemesi' deniyor. Bize yutturmaya çalışıyorsunuz.

Siyasi mahpusları affetmeyen, cezaevinde koronadan ölsün, nerede ölürse ölsün diyen bir anlayış, tecavüzcü, çete kuran kim varsa bunları rahatça dışarı çıkarmanın derdinde.

AK PARTİ VE MHP: UYUŞTURUCU, İSTİSMAR, KADINA ŞİDDET VE TERÖRE 'HAYIR' DİYOR

AK Parti ve MHP'nin uzun süre çalışarak fikir birliğine vardığı ceza infaz yasası af özelliği taşımıyor. Koronavirüs tedbirleri kapsamında cezaevlerinin biraz daha rahatlaması için şartlı ceza indirimine gidilirken, düzenleme net çizgiler içeriyor. Terör suçları, istismar suçları, kadına şiddet, uyuşturucu ve kasten cinayet düzenleme dışında bırakıldı.

SABAH GAZETESİ

 

Güncellenme Tarihi : 8.4.2020 12:13

İLGİLİ HABERLER