Gündem
  • 10.1.2013 12:52

PKK'lılara suikastte şok ayrıntı

Paris’te düzenlenen silahlı bir saldırıda aralarında PKK'nin kurucularından Sakine Cansız ve KNK Paris temsilcisi Fidan Doğan ve Leyla Söylemez adlı genç kadın hayatını kaybetti.Cansız ve Doğan'ın başlarından, Söylemez'in ise karnından vurulduğu belirlendi.
Suikastle ilgili başka bir ayrıntı ise dernek kapısının suikaste uğrayanlar tarafından açılmış olması.Bu da öldürülen PKK'lıların katil veya katillerini tanıdıklarına işaret ediyor.
Bir başka önemli ayrıntı da saldırı sonrası katillerin kapıyı kilitleyerek daireden çıkmış olmaları.Son derece sakin olan saldırgan veya saldırganlar, iki kadını başından diğerini de karnından vurduktan sonra dairenin anahtarını bulup kapıyı kitleyerek olay yerinden ayrılmışlar.
PKK'nın Paris'teki enformasyon bürosuna yapılan suikast, Fransa’nın önde gelen gazetelerinin internet sitelerinin yanı sıra birçok uluslararası yayın organında da geniş yer aldı.
Fransız Liberation gazetesinin internet sitesindeki haberde, bir polisin “Manzara insana bunun bir infaz olduğunu düşündürüyor ancak olayın tam olarak nasıl geliştiği soruşturmayla belli olacak” ifadelerine yer verdi. Haberde olayın duyulmasının ardından yüzlerce Kürt’ün bina önünde toplanarak “Onlar ölmediler”, “Hepimiz PKK’yız” ve “Katil Türkiye, işbirlikçi Hollande” diye slogan attıkları bilgisi ve Kürt kaynaklarına göre suikastın susturucularla işlendiği iddiası da yer aldı.    

KAPIYI KENDİLERİ Mİ AÇTI
Fransa’nın önde gelen gazetesi Le Monde, suikastta örgüt içi hesaplaşma olasılığını artıracak bir iddiaya yer verdi. Haberde suikastın gerçekleştiği enformasyon bürosunun direktörü Leon Edart’ın “Kurbanlar katillerine kapıyı açmış olmalılar” açıklamasına yer verildi. 
 

Güncellenme Tarihi : 21.3.2016 12:34

İLGİLİ HABERLER