Gündem
  • 29.11.2007 16:30

PKK'NIN ELEBAŞINDAN "ÇOK KAYGILIYIZ" İTİRAFI!

Ferit ASLAN'ın haberi

Örgütün yayın organı konumundaki Roj TV'ye daha önce uydu telefon aracılığıyla canlı yayına bağlanan sözde yöneteciler, artık yayınlara daha önceden çekilen bant kayıtlarıyla katılıyor. Terör örgütünün elebaşlarından Cemil Bayık, dün gece bant yayını ile katıldığı Roj TV'de, "Bir daha kaybedersek toparlanamayız" dedi.

Terör örgütü PKK'nın Kuzey Irak'ta yaşayan üst düzey ele başları, ABD'nin sıcak istihabarat vereceği bilgisi ve Peşmergelerin aldığı sıkı denetimler üzerine panik yaşıyor. Daha önce örgütün yayın organı konumundaki Roj TV'ye uydu telefonla canlı bağlanan terör örgütü elebaşları artık, telefonla yayınlara katılmadıkları gözlendi. Dün gece televizyona daha önceden çekilen bant kaydı ile katılan terör örgütü elebaşlarından Cemil Bayık, son gelişmelerden kaygılı olduğunu anlattı. Bayık, tehlikenin çok büyük olduğunu, buna karşı her anlamda bir önlem alınması gerektiğini ifade ederek, "Bir daha kaybedersek toparlanamayız. Hem Kürtlere siyaset izni vermiyorlar, hem de bize silah bırakıp gelin siyaset yapın diyorlar. Biz hiçbir zaman teslim olmayız. Tehlike çok büyüktür" dedi.

`IKDP VE KYB İSTESE DE İSTEMESE DE BU İŞİN İÇİNDELER'

Roj TV'deki programa stüdyo konuğu olarak katılan kapatılan DEP eski Milletvekili Nizamettin Toğuç, Kuzey Irak'taki Kürtlerin istese de istemese de PKK'ya karşı yürütülen bu operasyonun içinde olduğunu ileri sürdü. Kuzey Irak'a gittiğini belirten Toğuç, "Türkiye, Suriye, Irak ve İran'daki Kürtler yeni yeni bir birlerine yaklaşırken, yeniden sağuk savaş çıkmasını istemiyorlar. IKDP ve KYB Türkiye'nin baskısı ve korkusu nedeniyle PKK'ya karşı alınan bu kararlara katıldıklarını belirtiyorlar. Türkiye'nin baskısı ile Kerkük referandumunu ertelediler. Ama buna rağmen Kürtler bu işten memnun değiller. Amerika, DTP'yi dışlayarak ölü Kürtlerden alternatif yaratmaya çalışıyor. PKK'ya karşı yürütülen bu planın içinde Kuzey Irak'taki Kürt partiler ve Avrupa Birliği de bulunmaktadır" dedi.



Vatan

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 15:26

İLGİLİ HABERLER