Dünya
  • 17.7.2019 23:01

PKK'nın Erbil saldırısında hayatını kaybeden birisi Kürt siyasetçinin akrabası çıktı

Irak'ın Erbil'de yaşanan PKK'nın alçık saldırısın sırasında şehit düşen Türk diplomatın ismi gizlenirken, olayda hayatını kaybeden iki Kürt vatandaşının kimlikleri belli oldu.
Bölgede yayın yapan Rudaw, o iki ismin bilgilerini verdi.

Erbil’deki saldırıda hayatını kaybeden diğer kişinin kimliği netleşti

Nariman Osman

Erbil’deki bir restorana düzenlenen silahlı saldırıda Türkiye’nin Erbil Başkonsolosu çalışanı ile birlikte hayatını kaybeden kişinin Nariman Osman adlı Kürdistan Bölgesi vatandaşı olduğu öğrenildi. Bugün öğlen saatlerinde Erbil'in işlek semtlerinden birinde bulunan bir restoranda Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğu çalışanlarına yönelik silahlı saldırı düzenlendi.

Saldırıda Türkiye’nin Erbil Başkonsolosluğunda görevli bir çalışan ile başka bir kişi daha hayatını kaybetti.Rûdaw’ın edindiği bilgilere hayatını kaybeden diğer kişi, Kürt siyasetçi Azad Cundiyani’nin akrabalarından Nariman Osman.

Evli ve 3 çocuk babası Neriman Osman’ın Süleymaniye’nin Cundiyan bölgesinden olduğu ve şahsi işleri için bugün Erbil’e geldiği ve öğlen yemeği için tesadüfen restoranda bulunduğu öğrenildi.

Erbil saldırısında yaralanan kişi hayatını kaybetti

Beşdar Ramazan

Erbil’de Türkiye konsolosluğu çalışanlarına yönelik sadırıda yaralanan Beşdar Ramazan adlı Irak Kürdistan Bölgesi vatandaşı hayatını kaybetti.

Bugün öğlen saatlerinde Erbil'in işlek semtlerinden birinde bulunan bir restoranda Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğu çalışanlarına yönelik silahlı saldırıda bir konsolosluk çalışanı ile Nariman Osman isimli bir vatandaş hayatını kaybetmiş Beşdar Ramazan adlı bir kişi de ağır yaralanmıştı.

Edinilen bilgilere göre Beşdar Ramazan tedavi gördüğü hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.Erbil’in Diyana ilçesi nüfusuna kayıtlı Beşdar Ramazan’ın 1993 doğumlu olduğu ve bir doktorun özel sekreteri olduğu öğrenildi.

BU SALDIRI TÜRKİYE'Yİ KIZDIRIR

Kürt siyasetçi Fayeq Gulpi, Türkiye’nin Erbil Başkonsolosluğu çalışanlarına yönelik saldırının ne Kürdistan Bölgesi’nin ne de PKK’nin çıkarına olmadığını söyledi.

 Rûdaw TV’de Hiwa Cemal’in sunduğu “Rûdawî Emro” programına katılan Siyaset ve Demokratik Düşünce Akademisi Başkanı Dr. Fayık Gulpi, başkent Erbil’deki saldırının farklı kesimler tarafından tertiplenmiş olabileceği ihtimalinin bulunduğunu belirtti.

Gulpi, “Böyle bir saldırı olmasaydı iyiydi. Çünkü bunun olumsuz yansımaları da olur. Kürdistan Bölgesi’ndeki yeni hükümet yabancı diplomatları koruyamıyor izlenimi çıkar. Türkiye’yi daha fazla öfkelendiriri. Kıbrıs, Kandil ve Libya’daki tavrını Erbil’e karşı da geliştirebilir” dedi.

Saldırının PKK’nin de işine yaramayacağını vurgulayan Gulpi, “PKK’nin bu saldırıda hiçbir çıkarı yok. Belki de bu saldırı planlı bir saldırı değil de bir tepki sonucu olmuştur.  
Geçmişte PKK’ye yakınlığı ile tanınan ve bir dönem Kürdistan Demokratik Çözüm Partisi’ne başkanlık yapan Gulpi, “Belki de bu halktan bazı kesimlerin Türkiye’ye karşı bir tepkisidir.

RUDAW

Güncellenme Tarihi : 17.7.2019 23:12

İLGİLİ HABERLER