Asayiş
  • 28.2.2013 11:48

PKK'nın imalathanesine baskın!..

HAKKARİ’nin Yüksekova İlçesi’nde ihbar üzerine çalışma başlatan jandarma ekipleri, bir evin deposunda terör örgütü PKK’ya ait uyuşturucu imalathanesini ortaya çıkarttı. Operasyonda, 130 kilo 280 gram eroin ele geçirilirken, 3 kişi gözaltına alındı. Terör örgütünün söz konusu uyuşturucuyu Avrupa ülkelerine gönderip burada piyasaya sürerek elde edilen geliri de Kandil’e göndermeyi amaçladığı öğrenildi. İmalathane, operasyonu yapan askerler tarafından kamerayla görüntülendi.

Operasyonda, imalathane haline getirilen depoda üretilen 130 kilo 280 gram eroin ve üretim aşamasında kullanılan çeşitli malzemeler ele geçirilirken, 3 kişi de gözaltına alındı. Söz konusu uyuşturucunun satışından yaklaşık 4 milyon TL elde edileceği bildirildi.

AVRUPA’DA SATIP KANDİL’E GÖNDERECEKLERDİ

Jandarma yetkilileri, uyuşturucu tacirlerinin, söz konusu yerde kısa süre önce faaliyete geçtiğinin ihbarını aldıklarını, burada üretimini yaptıkları eroini, Irak ve Suriye üzerinden özellikle Avrupa ülkelerine gönderip piyasaya sürdükten sonra elde ettikleri geliri de Kandil’e göndermeyi amaçlarını öne sürdü. PKK’ya kış üstlenmesinde büyük darbeler vurulduğunu ifade eden yetkililer, terör örgütünün para kaynaklarına yönelik operasyonların hız kesmeden süreceğini belirtti. Bu arada gözaltına alınan 3 kişiden 1’inin tutuklandığı diğer 2’sinin de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı bildirildi.

 

DHA

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 17:38

İLGİLİ HABERLER