Asayiş
  • 6.10.2005 00:08

PKK'NIN İNTİHAR BOMBACILARININ SIZMA İSTİHBARATI ÜZERİNE HABUR SINIR KAPISI KAPATILDI

Terör örgütü PKK'nın, Kuzey Irak'taki Kandil Dağı'nda kamp kurduğu öne sürülerek, Türkiye, İran ve Suriye'ye saldırılarda bulunacağı iddia edildi.


Bir süre önce terör örgütü PKK'dan ayrılan bir grubun, kurduğu internet sitesinde verdiği haberde, "PKK militanları, yanlarına bol miktarda C-4 patlayıcıyı da alarak, Kandil Dağları'ndan İran ve Suriye'ye kaymaya başladılar. Bazı PKK'lılar da, Türkiye sınırına yakın bölgelere taşınıyor.

Kandil Dağları'ndaki kamplarda ise 600 kadar PKK militanı bırakılmış bulunuyor. Özellikle Türkiye, İran ve Suriye sınır kapılarının hedef seçileceği, C-4 patlayıcıları ile de eylemler yapılacağı gözlenmektedir. PKK'lılar, adı geçen bölgelerde kargaşa yaratmak, korku ve dehşet saçmak, aynı zamanda ülkelerin güvenliğini zayıflatmak amacı ile hareket edeceklerdir" ifadeleri yer aldı.


İnternet sitesindeki haberde ayrıca, "Bugüne kadar Türkiye, Kandil Dağları'ndaki PKK'lıların yok edilmesi konusunda ABD ile sürekli olarak temasta bulunmuştu. ABD'liler, PKK'nın bir terör örgütü olduğunu, zamanı gelince de PKK'lılara karşı gerekenin yapılacağını vurgulamışlardı. Ancak, bugüne kadar ABD'nin PKK'lılara karşı kılını dahi kıpırdatmadığını gördük. Şimdi ise Kandil Dağları'ndan gruplar halinde kopmaya başladılar.

Hem de yanlarına bol miktarda patlayıcı madde alarak eylem hazırlığı için Türkiye, İran ve Suriye'ye kayıyorlar. Bütün bu hareketlilik ABD'nin gözleri önünde oluyor. PKK'lılar Türkiye, İran ve Suriye'de bombalı eylemlerini artıracaklardır. Özellikle Kürtler'in yoğun olduğu bölgelerde, ayaklanma gibi tehlikeli girişimler içine gireceklerdir. Kitlelerin yoğun olduğu yerlerde bombalı eylemlerle korku ve dehşet saçmaya çalışacaklardır" denildi.

HABUR SINIR KAPISI 1 GÜNLÜĞÜNE KAPATILDI...
Bu arada Habur Sınır Kapısı'nda başlatılan restorasyon çalışmaları dolayısıyla TIR, kamyon, tanker ve yolcu giriş ve çıkışlar 05.10.2005 tarihi itibari ile 1 gün olmak üzere kapatıldı.


Habur Sınır Kapısı'nda yaklaşık bir haftadır başlatılan restorasyon çalışmalarından dolayı giriş ve çıkışlar tamamen kapatıldı. Habur'un kapatılma süresi TIR, tanker, kamyon ve yolcu giriş ve çıkışların 24 saatliğine kapatıldığı açıklandı. Habur'un kapatılması ile biriken kilometrelerce kuyruk araç şoförleri zor durumda bıraktı. Kuyrukta bekleyen kamyon şoförlerden Fazlı Armağan, "Biz Habur Sınır Kapısı'na sabah geldik. Benim aracım ilk başta sabah saat 08.00'da kuyruğa girdi. Muhafaza memurları bizi içeri almadı. Gerekçe olarak Habur Sınır Kapısı'nın şu anda restorasyon çalışmalarından dolayı bilgisayar kayıtlarında bir sorun yaşandığı ve dolayısı ile Habur'un 1 günlüğe kapatıldığı söyledi. Bizim yükümüz transit onun için fazla kuyrukta bekleyemiyoruz. Şu anda bizimde gidecek bir yerimiz olmadığı için burada İftar için hazırlık yapıyoruz. Tanker kuyruğu şuanda nerdeyse 50 kilometre buldu" dedi.
Kuyrukta bekleyen Mehmet Duran, 10 günüdür kuyrukta beklediğini belirterek, "Tam Habur'a gireceğiz derken bu sefer Habur 1 günlüğüne kapatıldı. İftar için hazırlık yapıyoruz. Burada ezan sesi yok biz saat ayarlamışız bir zamanı geldiğinde bir arkadaş araçların başına çıkarak ezan okuyup diğer şoför arkadaşları uyarıyor" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:58

İLGİLİ HABERLER