Gündem
  • 30.9.2008 14:23

PKK'NIN KAÇIRDIĞI AKP'LİDEN VE 2 ŞOFÖRDEN HABER YOK

AKP Tunceli İl Başkanı Cihan Açıkgöz, bazı sivil toplum kuruluşlarıyla görüştüklerini, yakın zamanda Aşkın'ın serbest bırakılması için basın toplantısı yapmayı düşündüklerini söyledi.

PKK terör örgütü mensuplarınca 14 Eylül'de İnönü Mahallesi'nde bulunan kendisine ait kum ocağından kaçırılan AKP Tunceli İl Başkan Yardımcısı Ali Aşkın'dan bir daha hiç haber alınamadı. Aşkın'ın kaçırılması ile ilgili başta partisi AKP olmak üzere bugüne kadar hiçbir sivil toplum kuruluşundan bir açıklama yapılmazken, AKP Tunceli İl Başkanı Cihan Açıkgöz, yakın zamanda Aşkın'ın serbest bırakılması için Tunceli'deki sivil toplum kuruluşlarıyla bir basın toplantısı yapmayı düşündüklerini, bunun için görüşmelerinin sürdüğünü söyledi. Açıkgöz, "Tuncelili işadamı Ali Aşkın'ın kaçırılması bütün Tunceli'yi üzmüştür" dedi.

ŞÖFÖRLERDEN DE HABER ALINAMIYOR

Öte yandan, 22 Eylül günü Nazimiye İlçesi'nde jandarma karakollarına ekmek ve gıda maddesi taşırlarken yolları PKK'lılar tarafından kesilen ve kaçırılan 2 şoförden de haber alınamıyor. Aileleri şoförlerin bir an önce serbest bırakılmasını istiyor. PKK tarafından kaçırılan Ali Aşkın ile Nazimiye ilçesinde kaçırılan iki şoförün kurtarılması için Tunceli genelinde başlatılan operasyonlar da aralıksız devam ediyor. PKK'lıların kaçırdıkları 3 kişiyi, Kutuderesi, Dokuzkaya ile Pülümür, Nazimiye ve Tunceli arasındaki bölgelerde sakladıkları bilgisinin güvenlik güçlerine ulaşmasından sonra bu bölgelerde başlatılan operasyonlar zaman zaman hava destekli sürüyor.

(VATAN)

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:50

İLGİLİ HABERLER