Asayiş
  • 12.11.2016 01:15

PKK'nın ortağına büyük darbe

PKK ile işbirliği içerisindeki örgüte TEM darbesi!

İstanbul Polisi, bazı HDP yöneticilerine yönelik tutuklama kararının ardından, sokakları savaş alanlarına çevirmeye çalışan PKK’nın eylem ortaklarından MLKP’ye yönelik operasyon düzenledi. Eylemleri yönlendiren ve toplumsal olaylara karışan 10 MLKP’li gözaltına alındı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, HDP'nin bazı yöneticileri ve milletvekilleri hakkında yakalama kararının ardından, gerçekleşen tutuklamalardan sonra yaşanan ufak çaplı sokak eylemleri, polisi harekete geçirdi. İstihbarat birimlerinin bazı sol terör örgütlerinin bölücü terör örgütü PKK ile eylem birlikteliği yaptığı bilgisi üzerine İstanbul TEM Polisi, çalışmalarını yoğunlaştırdı. TEM ekiplerinin, yaptığı araştırmalarda, PKK ile eylem birlikteliği kararı alan terör örgütü MLKP'nin de sokak eylemlerinde etkin olduğu belirlendi.

Örgütün açık alan yapılanması ESP (Ezilenlerin Sosyal Partisi) üyelerinin belirlenmesi için soruşturma başlatıldı. Araştırmalarda, sokak eylemlerini yöneten, eleman yönlendiren ve toplumsal olaylara karışan 10 şüpheli belirlendi. Her biri 15'e yakın olaya karıştığı tespit edilen şüphelilerin yakalanması için operasyon düzenlendi. Özel Harekat  Şube Müdürlüğü ve TEM Özel Tim ekiplerinin 5 ayrı ilçede düzenlediği baskınlarda, 10 şüpheli gözaltına alındı. Yakalanan şüpheliler Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

SANSASYONEL EYLEM ENGELLENMİŞTİ

İstanbul TEM ekipleri, geçtiğimiz hafta da PKK ile eylem birliği içerisinde olan başka bir örgüte operasyon düzenlemişti. MİT ve Emniyet istihbarat birimleri ile düzenlenen ortak operasyonda, sansasyonel eylem hazırlığındaki TKP-ML'nin 4 il yöneticisi toplantı halinde gözaltına alındı. Maltepe'de eylem toplantısı yapan terör örgütü yöneticilerinin gözaltına alındıkları adresteki aramada, bazı kamu kurumlarına ve Emniyet binalarına ait kroki ve PKK yöneticileriyle yapılan görüşme kayıtlarının bulunduğu iletişim kayıtları bulunan dijital malzemeler ele geçirildi.

 

Güncellenme Tarihi : 12.11.2016 01:18

İLGİLİ HABERLER