Gündem
  • 16.5.2013 21:33

PKK'nın sinsi hazırlığı!..

Terör örgütü PKK’nın Suriye sınırımızda PYD ile birlikte, Türkiye’ye karşı savaşacak “düzenli ordu” kurmaya çalıştıkları öğrenildi… Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde düzenlenen ve 51 kişinin öldüğü bombalı saldırı sonrası Türkiye’nin sınır güvenliği zafiyeti tartışılırken, terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı olan Demokratik Birlik Partisi (PYD) Türkiye sınırında sözde militanlarına gerilla eğitimi vermeye başladı.

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine bağlı Mürşitpınar sınırının sıfır noktasında bulunan Ayn el-Arab (Kobani), Kamışlı, Deyr ez-Zor ve Afrin kentinde PYD’nin askeri kanadı olan Halk Savunma Güçleri (YPG), yaklaşık bir aydan beri PKK destekli olarak, Türkiye sınırlarında gerilla-savaş eğitimi görüyor.

Sınırın sıfır noktasında ve Kandil’den gelen PKK’lı teröristler tarafından gerilla yöntemi ile eğitilen YPG militanlarının, 30 kişilik guruplar halinde 13 TİM’den oluştuğu ve düzenli orduya geçmeye çalıştıkları; Suriye’de yaşanan iç savaş sonrası ele geçirilen sözde (Rojava) Batı Kürdistan sınırlarını Türkiye’den korumak amacı ile kuruldukları öğrenildi.

KUZEY’DE ÖZERK KÜRDİSTAN POLİS GÜCÜ KURULDU

Suriye'de iç karışıklıkların başladığı tarihten itibaren silahlı güçlerini sürekli bu bölgeye kaydıran PKK, Türkiye'den çekilme süreci ile birlikte bu ülkedeki sayısal gücünü her geçen gün arttırarak yeni kolluk kuvvetleri oluşturuyor. Kürt Yüksek Konseyi (ENKS) çatısı altında bölgede faaliyetlerini hızlandıran PKK/PYD başta Kobani ve Kamışlı olmak üzere bölgede ‘Özel Özerk Kürdistan Polis Gücü’ kurmuş durumda.

Sadece kadınlardan oluşan ‘Özel Özerk Kürdistan Polis Gücü’nün Kuzeyde PYD tarafından ele geçirilen şehirlerin iç asayiş kontrolünü sağlamak ve denetim altına almakla sorumlu olacakları öğrenildi.

Habervaktim
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:16

İLGİLİ HABERLER