Asayiş
  • 29.9.2011 12:54

PKK'YA KAYNAK AKTARAN BDP'Lİ BELEDİYEYE OPERASYON!

Operasyon kapsamında belediye binasında aramalara devam edilirken, polis aralarında BDP’li Suruç Belediye Başkanvekili Mehmet Özkan’ın da bulunduğu 20’yi aşkın şüpheli gözaltına alındı.
İçişleri Bakanlığı müfettişleri tarafından bir süre önce Suruç Belediyesi’nde yapılan incelemelerde; ihalelerde yolsuzluk yapıldığı saptandı. Birçok ihalede benzer şekilde yolsuzluk yapılarak, kamunun zarara uğratıldığı kanaatine varan müfettişin raporu ardından belediye hakkında suç duyurusunda bulunuldu. İçişleri Bakanlığı’nın şikayetinin ardından savcılık talimatı ile olayı soruşturan polis, uzun süre belediye görevlilerinin yaptığı ihaleleri ve ihaleleri kazanan kişileri mercek altına aldı.

TERÖR ÖRGÜTÜNE YARDIM İDDİASI

Uzun süren fiziki ve teknik takip sırasında, ihalelerde yapılan yolsuzluk sonrası elde edilen gelirin dolaylı kişiler üzerinden PKK terör örgütüne aktarıldığı bilgilerine ulaşan polis, bu sabah savcılık kararı ile ismi saptanan şüphelilerin adresleri ile Suruç Belediyesi’ne eşzamanlı operasyon düzenledi. Terörle Mücadele ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi polislerinin ortak operasyonunda, Suruç Belediye Başkanvekili Mehmet Özkan’ın da aralarında bulunduğu 20’yi aşkın kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin büyük bölümünün belediyede görev yaptığı, bazılarının ise ihaleyi kazananlar olduğu açıklandı. Çevik kuvvet polislerinin çevresinde geniş güvenlik önlemi aldığı Suruç Belediyesi’nde de başlatılan aramalar devam ederken, polis şüphelilerin evlerinde bulduğu dokümanlar ile bilgisayarlara da incelemek üzere el koydu.
Halen devam eden aramalar kapsamında gözaltı sayısının artabileceği kaydedildi. Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen şüphelilerin, ’Terör örgütüne yardım ve yataklık, ihaleye fesat karıştırmak, yolsuzluk’ suçlarından sorgulanacakları ifade edildi.

BAŞKAN KCK’DAN TUTUKLU

Suruç Belediye Başkanı Ethem Şahin, 2009 yılının Aralık ayında PKK’nın şehir yapılanması KCK/TM’ye yönelik operasyonda gözaltına alınıp, sevk edildiği mahkemece tutuklanmıştı. Şahin’in tutuklanması ardından Suruç Belediye başkanvekilliği görevine Mehmet Özkan seçilmişti.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 13:38

İLGİLİ HABERLER