Gündem
  • 29.9.2011 00:43

PKK'YI SAVUNMAYA KALKTI ŞOK OLDU!..

BDP Milletvekili Şerafettin Elçi, katıldığı televizyon programında terör örgütünün sivillere yönelik saldırılarına karşı sınır ötesi harekatı hatırlattı, Özdemir cevabı verdi.

VİDEO İÇİN LÜTFEN LİNKİ TIKLAYINIZ...

5N1K’da Cüneyt Özdemir’in konuğu olan Şerafettin Elçi, BDP’nin Meclis’e dönüşüyle ilgili sorulara cevap verirken son günlerde Güneydoğu’da terör örgütünün sivillere yönelik artan saldırılarıyla ilgili soruyla karşılaştı. Elçi, Şırnak, Batman ve Diyarbakır’da hayatını kaybeden sivillere karşı Kuzey Irak’a yapılan hava saldırıyı ve orada sivillere verilen zaiatı hatırlattı.

Cüneyt Özdemir, Şerafettin Elçi’ye genç kızların arabalarının tarandığı, hamile kadınların çatışmaların arasında kaldığını, polislerin eşleri ile birlikte futbol oynadıkları salonlarda öldürüldüğünü hatırlattı. Son dönemlerde de öğretmenlerin kaçırılmaya başlandığını belirterek “Bu tablo sizin içinize siniyor mu diye sordu.

Şerafettin Elçi, bunun insanın içine sinmesinin mümkün olmadığını söyledi sonra “ Ama mesele bunun insanın içine sinip sinmemesi değil bu olanlar bir daha olmasın diye ne yapabiliriz “ sorusudur. İnsanlar savaşa girdikten sonra savaşın kuralını savaşın dışında olanlar tespit edemez. Savaşanlar kendi mantığına kendi ölçüsüne göre kendisine neyi yarar görüyorsa onu yapar. Önemli olan olayları bu noktaya getirmemek veya bu noktaya gelen olayı sonlandırmak için yapılması gerekeni yerine getirmektir.” Dedi. Elçi, “ Belki öldürenler de içine sindiremiyor,” dedi cezaevinde yattığı sırada cinayet işleyenlerin pişmanlığını örnek gösterdi.

Elçi, bunun önlenmemesi halinde şu anda yaşanan tatsız olayların daha kötüleri ile de karşılaşılabileceğini söyledi. Elçi, devletin bile savaşın kurallarına uymadığını, hava saldırılarında Irak federe bölgesinde normal bir yolda uçaktan atılan roketle 7 kişilik bir ailenin yok edildiğini anlattı.

Bu sözler üzerine Cüneyt Özdemir, 7 sivil öldürülünce devlete karşı herkes ayağa kalkıyor, devlete karşı sert tepki gösterildiğini buna karşın diğer tarafta siviller kızlar, hamile kadınlar öldürüldüğünde buna savaşın bir parçası dendiğini bunun bir çifte standart olduğunu hatırlattı.

 Şerafettin Elçi’nin sözlerine Cüneyt Özdemir daha fazla dayanamadı:

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 13:39

İLGİLİ HABERLER