Dünya
  • 11.7.2020 00:33

Plajda şok anlar! Kimse ne olduğunu anlayamadı

Uzaylı yaratıklara benzeyen ve bazı noktaları kumla kaplı tuhaf canlının fotoğrafı Facebook'ta paylaşılınca, yer yerinden oynadı. Bir başka yerde ise, sahilde yüzenler ellerinde sopalarla kendilerine yaklaşan canlıya saldırdı.

Tuhaf deniz canlısı, Urangan Plajı'nda yürüyen bir kadın tarafından geçen hafta Cuma günü tesadüfen bulundu.

Uzaylı yaratıklara benzeyen ve bazı noktaları kumla kaplı canlının fotoğrafı Facebook'ta paylaşılınca, yer yerinden oynadı.

Fotoğrafı paylaşan kadın canlının tehlikeli bir taş balığı olup olmadığını sordu, bazı sosyal medya kullanıcıları gizemli yaratığın parfüm yapımında kullanılan amber olduğu tahminini yazdı.

Amber, ispermeçet balinası kusmuğundan elde ediliyor. Denizin üstüne çıkan kusmuk dalgaların yardımı ile kıyıya ulaşıyor ve toplayanlar tarafından bir gramı 200 liradan satılıyor.

2016 yılında Güney Avustralya'da bir aile kıyıda buldukları kusmuktan 1 milyon doları aşkın bir para kazanmıştı.

Facebook kullanıcıları, fotoğraf paylaşıp yardım isteyen kadına gizemli canlıyı internetten satışa çıkarmasını önerdi.

Ancak Avustralya medyasına konuşan Queensland Üniversitesi'nden Profesör Sandie Degnan, kıyıda rastlanan canlının ambere benzemediğini söylüyor.

Amberin daha çok mum gibi göründüğünü aktaran Prof. Degnan, tuhaf canlının daha çok deniz domuzuna benzediğini belirtiyor.

Dünyanın en büyük gölü Hazar Denizi'nde ise, yaz mevsiminin tadını yüzerek çıkaran tatilciler, kıyıya yaklaşan bir canlıya vahşice saldırdı.

Şok etkisi yaratan video görüntüsü, beş ülkeye kıyısı olan Hazar Denizi'nin Kazakistan tarafındaki Kuryk köyünde kaydedildi.

Plajda birçok insan güneşlenirken, suda yüzenler kendilerine yaklaşan foka birden sopalar ve taşlarla saldırdı.

Yerel medyaya konuşan bir görgü tanığı, "Hayvan hareketsiz kalıncaya kadar vurdular, bu sırada çocuklar fotoğraf çekip eğleniyorlardı" dedi.

Görüntülerin sosyal medyada yayılmasıyla, tatilcilere tepki yağdı. Birçok kullanıcı, çok ağır ifadelerle saldırganları hedef aldı.

Kazak yetkililer ise, Aktav şehrine yaklaşık 70 kilometre mesafede gerçekleşen saldırıyı şoke edici ve vahşi olarak tanımlıyor.

Ekoloji, Jeoloji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı sözcüsü Saken Dildakhmet, videodaki fokun hayli genç ve insanlara yakınlık duyuyor" dedi.

Kazakistan polisi, genç foka saldıran tatilcileri arıyor, şüpheliler yakalanırsa iki yıla kadar hapis cezasıyla yargılanacak.

Yerel medya, Haziran ayında Mangistau bölgesinde bazı yüzücülerin foklar tarafından ısırıldığını ve vahşi saldırının bu olayın ardından geldiğini aktarıyor.

 

Güncellenme Tarihi : 11.7.2020 00:45

İLGİLİ HABERLER