Spor
  • 30.10.2008 02:12

POLAT ARTIK PES DEDİ!..

Şampiyonluk yolundaki rakipleri Fenerbahçe ve Beşiktaş'a göre Galatasaray'ın sezon ortasında teknik adam değiştirme oranı her zaman daha düşük olmuştur... Fakat geçen sezon nedeni istifa da olsa Karl Heinz Feldkamp'la sezonun bitimine 6 hafta kala yolları ayıran Adnan Polat başanlığındaki Sarı-Kırmızılı yönetimin yeni bir operasyona imza atması çok muhtemel gözüküyor.
En büyük destekçi de pes etti!
Sezon başında büyük tartışmalarla birlikte Galatasaray'ın başına geçen Michael Skibbe, göreve geleli 4 ay olmasına rağmen kredisini tamamen tüketmiş durumda. Hatta Alman hocanın gelmesinde en önemli rolü oynadığı söylenen ve Skibbe'nin en büyük destekçisi olan Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin'in de artık "pes" ettiği iddia ediliyor. Sezgin'in Eskişehir yenilgisi sonrasında görüştüğü genç hocaya, "Şampiyonlar Ligi'nde elendik sana destek oldum. Ligde kötü sonuçlar aldım yine seni korudum. Fakat bu tablo sürerse arkanda ben bile duramam. Artık Başkan'ın şakası kalmadı. Bir an önce toparlanmamız gerekiyor" uyarısında bulunduğu öne sürülüyor.
Şimdi göndermek istiyor ama...
Evet Sezgin kesinlikle haklıydı... Her konuşmasında ilk prensibinin istikrar olduğunu söyleyen Başkan Adnan Polat'ın sabrı kalmamıştı ve şakası da yoktu! Skibbe'nin performansı bu şekilde sürdüğü taktirde, operasyonun yapılması kaçınılmaz gibi gözüküyor. Fakat şu anda getirilecek yeni bir teknik direktörün takıma uyum sağlayamayacağını düşünen Polat'ın bu nedenle şu anda yapmayı düşündüğü operasyonu ocak ayına ertelediği gelen haberler arasında. Görünen o ki, mucize olmaz ve Skibbe bir anda Jose Mourinho'ya dönüşmezse, Polat çok yakında düğmeye basacak. Mircea Lucescu'yu yeniden takımın başına getirme fikrine çok sıcak bakan Polat'ın önümüzdeki günlerde girişimlere başlaması bekleniyor. Başkan'ın ikinci alternatifi de tanıdık bir isim. Geçen sezon son 6 haftada takımın başına geçip, küçü çaplı bir mucize yaratan Cevat Güler'in yeniden 1. adam olarak kulübedeki yerini alması da muhtemel gözüküyor. Ayrıca Feldkamp'ın dönüş senaryoları da Florya'da çokça duyulmaya başlandı.
Futbolcular üzülecek
Adnan Sezgin'in desteğini kaybetmeye başlayan Skibbe'nin şu anda en büyük dayanağı ise futbolcular. Kendilerini hiçbir şekilde disiplin gösterisi uygulamayan, özel hayata hiç müdahele etmeyen bir teknik adamı doğal olarak çok seven Sarı-Kırmızılı futbolcular, Alman hocanın gönderilmesine en çok üzülcek isimler gibi duruyor. Trabzonspor ve Olympiakos maçlarında Skibbe'ye yapılan eleştirilere reaksiyon gösterip büyük bir birlik berabeklik örneği sergileyen futbolcuların Eskişehir önünde aldıkları yenilgi de bu tavrın çok fazla sürmeyeceği şeklinde yorumlanıyor.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 04:50

İLGİLİ HABERLER