Spor
  • 26.10.2008 02:11

POLAT: 'BU BORÇLA BATARIZ!..'

GALATASARAY Başkanı Adnan Polat, olağanüstü genel kurulda üyelerin önüne getirdikleri kredi anlaşmasının önemine dikkat çekerken, özellikle kulübe ait Sportif A.Ş. ve Futbol A.Ş. şirketlerinin mevcut durumlarının yarattığı sıkıntıya değindi. Galatasaray Lisesi’nde gerçekleştirilen kongrede Polat, genel kuruldan çıkan sonucu kesinlikle bir güven oylaması olarak değil, konuyu Galatasaraylılarca karara bağlanması olarak algıladıklarını belirtti.
Polat, kulübün kısa ve orta vadeli problemleri olduğunu belirterek, "Kuruluş amacından farklı noktalara gelmiş olan Sportif A.Ş. ve Futbol A.Ş’nin bugünkü durumu sürdürülebilir değildir. Galatasaray’ın bundan kurtulması lazımdır. Problem kartopu gibi büyümektedir. Bu problem içinden çıkılmaz hale geldiği gün çözüm aramak yerine, bugünden masaya yatıralım ve çözümü üretelim arzusu içindeyiz. Öyle bir noktaya gelecek ki, elimizdeki en önemli gayrimenkul olan Riva’daki arazimizi satsak dahi, oluşacak borcu ödeyemeyeceğiz. Şimdi oralara gelinmeden çözüm lazım. Bizler bunun için uğraşlar veriyoruz. Problemden kurtulmanın yolu birleşme" diye konuştu.
1 numaralı sorun
Polat, kredi anlaşmasının uygulamaya sokulmasının Galatasaray’ın geleceği adına büyük önem taşıdığını yinelerken, "Bu, birçok şampiyonluğa bedel bir konudur. Öncelikli olarak çözülüp geleceğin kurtarılması lazım" dedi. Kongrenin her şekilde amacına ulaştığını düşündüklerini belirten Polat, sözlerini şöyle tamamladı: "Her türlü görüş ve öneri kabulümüzdür. Bunların her birinden biz feyz almayı da biliyoruz. Galatasaray’ın bir numaralı sorununun üstüne gitmemiz, çözümünü bir şekilde ortaya koymamız lazım.
Polat batacak
Biz bu yetkiyi aldığımızda hemen kullanacak değiliz. Yarın kullanabiliriz, 3 ay sonra kullanabiliriz, 1 yıl sonra kullanabiliriz, kısmen kullanabiliriz ya da hiç kullanmayabiliriz. Bu tamamen Galatasaray’ın menfaatleriyle ilgili olacak. Bize güvenmeye devam edin."
Genel kurulda söz alan kulübün ağır toplarından İnan Kıraç, "Galatasaray’da bir mali virüs var. Zaman kaybedip bu konuyu çözmedikçe bu virüs bizi yok edecek. Bir gün bakacaksınız ki Galatasaray yok. Ben bu kredinin bir şans olduğuna inanıyorum." dedi. Mükerrem Taşçıoğlu ise, "Yönetimin arkasında durmak namus borcunuz. Batacaksa, Adnan Polat batacak. Yönetime sahip çıkalım" dedi. (hürriyet)

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 04:58

İLGİLİ HABERLER