Spor
  • 3.10.2008 01:10

POLAT: 'DAHA FAZLA BEKLENTİM VARDI!..'

Polat maçtan sonra yaptığı değerlendirmede, rakiplerini eledikleri için memnun olduğunu ifade ederek, "Benim şahsi görüşüm arzu ettiğim futbolu, mücadeleyi ve neticeyi burada bulamadım. Daha fazla beklentim vardı. Ama neticede turu geçtik. Fakat Arda ve Mehmet Topal tekrar sakatlandı. 10 sakat oyuncuya çıktık. Bu maçı burada bırakıp Bursaspor mücadelesini düşüneceğiz" diye konuştu.
Polat, Arda ve Mehmet Topal'ın sakatlıklarıyla ilgili olarak bugün sahada sert futbolun olmadığını dile getirerek, şunları söyledi: "Futbolun içinde bu tür sakatlıklar olabiliyor. Benim bahsettiğim anti futbol, kasıtlı sertlik ve direk olarak futbolcuya arkadan atılan tekmeler ile benzeri hareketlerle ilgiliydi. Sakatlıklar oluyor. Önemli olan sakatlıkların olması gereken süre içinde tedavi yapılarak iyileşmesinin sağlanmasıdır."
Bir gazetecinin "Yaptığınız iyi transferlere rağmen özlenilen futbol yok, neden?" sorusuna Polat, "Takım bir türlü bir araya gelemedi ki. Oyuncuların yarısı devamlı sakat" yanıtını verdi.
UEFA'da daha önce kupayı kaldıran bir takım olduklarını hatırlatan Polat şunları kaydetti: "Bunu tekrarlamak istiyoruz. Bu sene şansımıza Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda final oynanacak. Oraya uzun bir yol var. Hedefi orayı koyduk ama oynayacağımız maçları birer birer geçmemiz lazım. Dediğim gibi hedef orada, ama dönüp Bursaspor maçını düşünmemiz lazım." Maçı protokol tribününden izleyen eski teknik direktörleri Karl Heinz Feldkamp ile maçın değerlendirmesini yapıp yapmadığı yönündeki soruya Polat, "Oyunla ilgili kendisinden değerlendirme istemedik. Feldkamp geliyor, gidiyor. Bizim onunla arkadaşlığımız, dostluğumuz devam ediyor. İyi bir Galatasaraylı olduğunu düşünüyorum" şeklinde yanıt verdi.
Polat açıklamasının sonunda, Galatasaray'da bütün futbolcuların kaliteli olduğunu dile getirerek, "Arzu edilen performansı yansıtmalarını bekliyoruz. Bazen oluyor, bazen olmuyor. Ama Galatasaray takımı daha iyi olacak" dedi.
Futbol A.Ş Genel Müdürü Adnan Sezgin, gruplara kaldıkları için mutlu olduklarını belirterek şunları kaydetti: "Maça başlarken tek amaç gruplara kalmaktı. Bunu başarmak önemli. Ama istediğimiz oyunu ortaya koyabildik mi? Doğru söylemek gerekirse hayır. Fakat bunun çeşitli nedenleri var. Bugün yine 2 sakat oyuncu var. Şu ana kadar yaptığımız bütün resmi müsabakalara farklı 11'lerle çıkmak zorunda kaldık. Sezon başından beri hep aynı şeyleri söylüyoruz. Çok iyi kadromuz var ve birlikte oynadıklarında çok iyi yerlere gelecekler. Maalesef sakatlıklar nedeniyle bir türlü gerçekleştiremedik. Bugün sakatlanan Arda ve Mehmet Topal'ın durumu yarın belli olacak. Umarım iyi sonuç alırız."
Sezgin bugün iyi oynayamadıklarını fakat bunun hep böyle sürmeyeceğini ifade ederek, "Çok kaliteli olan kadromuz önümüzdeki günlerde güzel oyununu seyircilerimize gösterecek. Buna yürekten inanıyoruz" dedi.
Adnan Sezgin son olarak 7 Ekim Salı grup kuralarının çekileceğini hatırlatarak, "Kadıköy'de final oynamak istiyorsak, çok iyi yerlere gelmek istiyorsak, gruplardan çıkmamız lazım. Bunu da başaracağımıza inanıyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:47

İLGİLİ HABERLER