Spor
  • 30.3.2009 19:06

POLAT: FENERBAHÇE'YE DERBİ ÖNCESİ YEMEK DAVETİNDE BULUNACAĞIZ

İSTANBUL - Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, Turkcell Süper Lig'in 27. haftasında oynanacak derbi maç öncesinde Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu'na, her kulübe yaptıkları gibi yemek davetinde bulunacaklarını açıkladı.
Başkan Polat, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde 2. Başkan Mehmet Helvacı, Başkan Yardımcısı Yiğit Şardan, Futbol Şube Sorumlularından Murat Yalçındağ'ın da katılımıyla düzenlediği basın toplantısında, haftaya pazartesi günü bunu yazılı olarak göndereceklerini anlatarak, ''Biz bu sezon tüm kulüpleri davet ettik. İyi yemekler, sohbetler oldu. Oralarda yöneticiler arasında kaynaşma oluyor. Galatasaray Adası'nda Fenerbahçe Yönetimi'ne bir yemek vermeyi düşünüyoruz. Biz davetimizi yapacağız, kabul etmek onlara kalmış. Kabul ederlerse büyük bir memnuniyet duyarız'' şeklinde konuştu.
''Galatasaray bu stadın yapımını, finansmanını beceremedi'' denildiğini kaydeden Polat, stadın yapımının 3 ay gecikebileceğini, ancak bugünkü ekonomik koşullarda bunun olağan sayılması gerektiğini söyledi.
Polat, bir soru üzerine, Aslantepe Stadı'nın altında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasının bulunduğunu kaydederek, ''Kendisi yakından takip ediyor. Bu stadı kendi projesi olarak düşünüyor. Kendisine güveniyorum. T.C. Başbakanı bir projenin altına imza atarsa bu bitecektir. 29 Ekim'de bitmeyebilir de 3 ay sonra bitebilir'' ifadelerini kullandı.
Galatasaray'ın son iki sezon içinde yapmış oldukları transfer harcaması toplamanın 25,5 milyon dolar olduğunu kaydeden Polat, aynı dönem içinde 9,2 milyon dolar futbolcu satışlarından gelir elde ettiklerini, böylece, takımı yeniden kurmak için 16 milyon 300 bin dolar harcamış olduklarını kaydetti. Polat, ''Transfer harcamamız 50-60 milyon dolar olduğu söyleniyor. Böyle rakamlar yok, kimse hayal ürünü rakamlar vermesin'' dedi.
Başkan Polat, 2. başkan Mehmet Helvacı'nın federasyon başkanlığı için aday olacağı haberlerinin hayal ürünü olduğunu söyledi.
Adnan Polat, bir basın mensubunun ''Heyecanımızı mı yitirdiniz'' sorusunu, ''İstesek de yitiremeyiz. Ayrıca, biz son derece dikkatliyiz, bazen ummadığınız şeyler olabiliyor. 10 kere oynayıp 9'unda yeneceğimiz takıma Şampiyonlar Ligi'nden elendik. 3-4 dakikalık konsantrasyon eksikliği nedeniyle Hamburg'a yenildik. Şans faktörü de önemli oluyor. Bir futbolcu şutu çekiyor, dışarı ya da içeri gidebiliyor. Dikkatliyiz, heyecanlıyız ve birlik ve beraberlik içindeyiz. Bizim isteğimiz Galatasaray taraftarının bizden desteğini eksik etmemesidir'' şeklinde yanıtladı.
Teknik Direktör Bülent Korkmaz ile ilgili bir soru üzerine Adnan Polat, ''Teknik heyet konusunda günlük yaşamak istemiyoruz. Gelecek sezonunu sonuna kadar sözleşmesi var. Başarlı olacağına inanıyorum. Çünkü futbolculuğunda beni hiç yanıltmadı, şimdi de yanıltmayacağına inanıyorum'' dedi.
Türk oyuncular için kendilerine gelen yazılı bir transfer teklifinin olmadığını kaydeden Adnan Polat, ''Zaten oyuncu göndermeye pek istekli de değiliz. Galatasaray, Türk futbolcu açısından en kaliteli oyunculara sahip. Bunu milli takımda da görüyoruz. Başlarında hayatının 4'te 3'ünü Galatasaray'da harcamış, kulübün her şeyini bilen bir teknik direktör var. Neticeler ne olursa olsun o teknik direktörle sonuna kadar devam edeceğiz'' ifadelerini kullandı.
Polat, futbol şubesi sorumlularından Haldun Üstünel'in, kendisine bir görev vermelerinden dolayı toplantıya katılamadığını kaydederken, Üstünel'in nereye gittiğinin sorulması üzerine, ''Dünya gezegeninde bir yerde'' diye yanıt verdi.

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 23:39

İLGİLİ HABERLER