Spor
  • 31.3.2009 00:05

POLAT: 'MAYIS'TA GÖRECEĞİZ!..'

AVRUPA...
Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yöneticilerle beraber basın toplantısı düzenleyen Polat, açıklamalarının ilk bölümünü UEFA Kupası'ndan elenmelerine ayırdı. Hamburg maçıyla büyük üzüntü yaşadıklarını ifade eden Adnan Polat yine de bardağa dolu tarafından da bakmak gerektiğini ve Mart ayına kadar Avrupa'da mücadele eden tek takımın kendileri olduğunu söyledi.

ŞAMPİYONLUK...
Şampiyonluk konusunda kendinden emin konuşan Adnan Polat, bu sezon sonurda ipi göğüsleyeceklerini ve 18 şampiyonlukla zirveye çıkacaklarını öne sürdü. Polat, "Mayıs ayında herkes kimin nerede olduğunu görecek. Kimse kendini şimdiden şampiyon ilan etmesin." diye konuştu.

LINCOLN...
Adnan Polat izinsiz olarak ülkesine giden Lincoln'e bundan önce ağır cezalar verildiğini hatırlattı ve bir kez daha para cezasına çarptırılacağını vurguladı. Ancak Polat bu futbolcuyu kazanmak istediklerini ve en azından sezon sonuna kadar kendisinden faydalanmaya çalışacaklarını ifade etti. Ancak Adnan Polat "Biz burada esir ticareti yapmıyoruz. Lincoln eğer sezon sonunda buradan ayrılmak isterse, gerekli ekonomik şartlar da oluşursa, böyle bir şey düşünebiliriz." diyerek bu oyuncuyla sezon sonu yollarını ayırabileceklerinin sinyallerini de verdi.

BÜLENT KORKMAZ...
Üstüste alınan kötü sonuçların ardından eleştiri bombardımanına tutulan ve gelecek sezonki durumu şimdiden tartışmalı hale gelen Bülent Korkmaz'a da destek veren Polat, medyanın genç hocayı bir maçta kahraman ilan edilip birkaç maçta gönderilecekler listesine eklendiğini söyledi.

Sözlerine "Bu basın toplantısını ihtiyaçtan yapıyoruz" diyerek başlayan Adnan Polat, Eskişehirspor karşılaşması sonrasında medyada yer alan değerlendirmelerden ötürü bu ihtiyacın ortaya çıktığını ifade etti.

Galatasaray'ın sezon başından bugünlere 3 kulvarda da hedefini sürdürdüğünü söyleyen Polat, "Bizim için Turkcell Süper Lig ve UEFA Kupası çok önemliydi. En son oynadığımız Hamburg maçını kaybetmemiz bizi çok üzmüştür." dedi.

Elenmelerinin üzüntüsüne rağmen olaya bardağın dolu tarafından bakılması gerektiğini de savunan Galatasaray Başkanı "Bizim bu üzüntümüze rağmen bardağın dolu tarafından bakmak gerekirse; biz Türkiye'yi mart ayına kadar Avrupa'da temsil ettik." diye konuştu.

"Galatasaray 2 seneden beri yeni bir yapılanma içinde. Bu kadro içinde iki yıldır henüz bu takımda oynayanlar var. 2000'deki başarımızın temelleri 1992'de atılmıştır. O yıllardan itibaren kurulan kadro uzun süre birlikte oynadıktan sonra keliteli yabancı transferleriyle birlikte çok önmli bir başarı kazanmıştır." diyen Polat; bugün yine aynı yatırımı yaptıklarını belirtti.

Takımdaki yoğun sakatlıklara rağmen Milli Takıma 5-6 tane oyuncu verdiklerini de belirten Polat, "UEFA Kupası'ndan elenmemiz bizi mutsuz etse de oyuncularımızın ortaya koyduğu performans bizi gayet mutlu etmiştir." dedi.

Polat sözlerini şöyle sürdürdü:

"ŞAMPİYON OLACAĞIZ"
"Son iki şampiyonluğumuza baktığınız zaman puan farkıyla rakiplerimizin gerisindeyken bile umudumuzu yitirmeyip şampiyonluğu ulaşmmışızdır. Galatasaray olarak şuna inanıyoruz ki yine bu sene şampiyon olacağız. Son iki şampiyonluktaki olduğu gibi. Son iki yıldır yapmış olduğumuz transferlere yirmi beş bilyon dolar harcamışız. Dokuz milyon dolar da futbolcu satışından para kazanmışız. Medyada bakıyoruz hayal ürünü rakamlar var bunların hepsi gerçek dışı"

"KİMSE KENDİNİ ŞİMDİDEN ŞAMPİYON İLAN ETMESİN"
"Futbolcularımız darbeye bağlı sakatlılardan dolayı 23 kez ameliyat olmuşlar. Bizim feryadımız da bundan dolayıdır. 'Takım olarak katlediliyoruz' dediğimiz zaman hep bunları göz önünde bulundurmuştuk. Bizim yaşadığımız bu sakatlıklar sadece bizi değil, milli takımı da etkiliyor. Fatih Terim'e bakıyorum o da bu sakatlıklardan dolayı istediği kadroyu kuramıyor. Biz yönetim ve takım olarak mücadelemizi sürdüreceğiz; mayıs ayında lig bittiğinde herkes kimin nerede olduğunu görecek. Kimse kendini şimdiden şampiyon ilan etmesin."

SAYRANTEPE OLAYI
"Tüm kamuoyuna verilen imaj şu ki, Galatasaray bu statın yapılması için gereken finansmanı sağlayamadığı yönünde. Ama şunu her zaman söylüyorum ki, Bizim bu statla finansman olarak hiç bir alakamız yoktur. Statla ilgili finansman sıkıntıları birkaç gün içinde çözülecektir. Eren Talu da bana bu yönde bir açıklama yaptı. Bu konuda kimse merak etmesin ki üzerimize düşeni yapıyoruz. Yönetici arkadaşlarımız da bu konunun takipçileridir."

"TAKIMIN DEĞERİNİ 2.5 KATINA ÇIKARDIK"
"İki sene evvel Galatasaray takımınının değerlendirmesini uluslararası bir kuruluşa yaptırmıştık. 65 milyon dolar çıkmıştı. Geçtiğimiz aylarda yine yaptırdık 159 milyon dolar çıktı. Yani 25 milyon dolar harcadık ama takımın değerini 2.5 katına çıkarmayı da başardık. Bunlar doğru işler yaptığımız ortaya çıkıyor."

"BÖYLE BİRŞEY AKLIMIZDAN GEÇMEDİ"
"Bu arada geçtiğmiz günlerde bir haber yayınlandı. Mehmet Helvacı'yı Federasyon başkanı yapmak istediğimiz şekilde. Bu haberi yazan arkadaşın hayal gücü çok güçlüymüş, böyle birşey aklımızdan bile geçmedi."

"KRİZ BİZİ DE ETKİLİYOR"
"Dünyada büyük bir ekonomik kriz var. Bu sizin çalıştığınız kurumları da etkiliyor. Galatasaray Kulübüne de etkiliyor. Doğal olarak bu kriz sonucunda bizim projelerimizi devam ettirmemizi de engelliyor. Kimse bu projereleri nasıl devam ettiriyorsunuz demiyor ama biz heryeli Galatasaray'ın menfaatlerine uygun olarak devam ettirmeye çalışıyoruz."

"LİNCOLN'Ü KAZANMALIYIZ"
"Lincoln Galatasaray takımının bir üyesidir. Burada belli kurallar vardır. Bunun Lincoln veya başkası olması hiçbir şeyi değiştirmez. Altyapıdan gelen için de aynı kurallar geçerlidir. Lincoln, şu ana kadar 159 bin euro ceza ödedi. Geldikten sonra gereği yapılarak cezası da verilecek. Ama biz Lincoln'ü kazanmaktan yanayız ve onu teknik heyetimize teslim edeceğiz. İster oynatır ister oynatmaz ama biz sezon sonuna kadar ondan en çok fayda alabileceğimize inanıyoruz."

"KORKMAZ'IN SONUNA KADAR ARKASINDAYIZ"
"Teknik heyete gelince iki maçta Bülent Korkmaz'ı kahraman-cesur yürek ilan ettiniz. Kaybedilen iki maçta da bin türlü yakıştırma yapıldı. Ama bir takım sol açığını defansta oynatmak zorunda kalıyorsa bunu da değerlendirmek gerekir. Sonuna kadar Bülent Korkmaz'ın arkasında olduğumuzu belirtmek istiyorum. Sakatlar yavaş yavaş iyileşiyor. Yakında tam takım olarak sahaya çıkabileceğiz. Gerçek gücümüzü o zaman göreceğiz"

"TAKIMIN PATRONU KORKMAZ'DIR"
"Feldkamp ile igili çeşitli şeyler yazılıyor. Feldkamp bu milli takım haftasında yurdışında futbolcu izliyor. Kalli, Türkiye'ye döndüğünde geniş çaplı bir rapor sunacak. Kendisi bir çok altyapıyı da gezmiştir. Feldkamp ile Bülent Korkmaz'ın arasında 20 yıllık bir ilişki vardır. Bülent Korkmaz Futbol takımının patronudur. Feldkamp'ın ise görevi burada farklıdır. Kimse bunun dışında bir şey üretmesin."

"ESİR TİCARETİ YAPMIYORUZ"
"Biz burada esir ticareti yapmıyoruz. Lincoln eğer sezon sonunda buradan ayrılmak isterse, gerekli ekonomik şartlar da oluşursa, böyle bir şey düşünebiliriz. Ama bu durum sadece Lincoln için değil bütün futbolcularımız için de geçerlidir. Burada formak giymek isteyen futbolcu, bu formayı giymekten dolayı gurur duyması lazım."

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 23:39

İLGİLİ HABERLER