Asayiş
  • 16.1.2015 12:15

Polis bu kadının peşinde

Yalnız yaşayan kişileri kurban olarak seçen dolandırıcı, “Kablolu televizyon temsilcisiyim. 2 bin lira borcunuz var. Ödemezseniz evinize haciz gelecek” yöntemiyle insanları kandırmaya çalışıyor. Sözde temsilci nakit parası olmayan yaşlılara senet imzalatmak istiyor.Antalya'da kendini kablolu TV temsilcisi olarak tanıtan bir kadın yalnız yaşayan yaşlıların korkulu rüyası oldu. 70 yaş üstü kişileri hedef seçen ve her işinde farklı isimler kullanan kadın, “Kablolu televizyon temsilcisiyim. 2 bin lira borcunuz var. Ödemezseniz evinize haciz gelecek” yalanıyla onlarca kez dolandırıcılık girişiminde bulundu.


EVİN İÇİNE KADAR GİRDİ
Son işinde 80 yaşındaki S.N.'yi hedef seçen ve kendisini Neriman ismi ile tanıtan dolandırıcı, aynı yöntemlerle kurbanına yaklaştı. S.N.'nin evindeki televizyonun bozuk olması tesadüfünü de kullanan kadın rahatça eve girdi. Yaşlı kadına sorulan soran sözde temsilci, “Borcunuz var. Ödeme yapın aksi halde haciz işlemi yapacağız” dedi.


SENET İMZALATACAKTI
Yaşlı kadın nakit parası olmadığını söyleyince, “O işi senetle çözeriz” diyen dolandırıcı, yaşlı kadın oğlunu aramak isteyince panikledi. S.N., oğlunu aradı ancak ulaşamadı. Bunun üzerine S.N.'den oğlunun numarasını isteyen dolandırıcı, “Teyzecim ben durumu oğlunuza anlatırım” diyerek sahte diyaloglarla kadını ikna etmeye çalıştı.


POLİS PEŞİNDE
Neriman takma adlı dolandırıcı bir süre sonra senet getirmek için evden ayrıldı. Durumdan şüphelenen S.N. ise önce yakınlarına sonra polise haber verdi. Polis, olayla ilgili soruşturma başlatırken, Antalya Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği, söz konusu şahısla ilgili uzun süredir çalışma yürütüldüğünü açıkladı.
(Hürriyet)

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 22:51

İLGİLİ HABERLER