Asayiş
  • 17.1.2014 00:07

Polis can kurtarmak için diz çöküp yalvardı

Edinilen bilgiye göre olay merkez Seyhan ilçesine bağlı Tepebağ Mahallesi'nde meydana geldi. Sabahleyin ağabeyi ile tartışan bali bağımlısı Ahmet Aldemir (32) Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Sancak İş Hanı'nın damına çıktı. Elinde bıçak ve bali poşeti olan Aldemir ölmek istediğini söyleyerek bağırmaya başladı.
Vatandaşlar da polisi aradı. Olay yerine gelen polis dama çıkarak şahsı ikna etmeye çalışırken itfaiye ve ambulansa da haber verdi. İtfaiye ekipleri olay yerine gelerek caddeyi tek taraflı olarak trafiğe kapatıp merdivenli aracı kurdu. Aldemir'in atlama ihtimaline karşılık da hava yastığını kaldırıma kurdu. Bu arada Aldemir'i polisler damda ikna etmeye çalıştı. Aldemir bir taraftan poşetten bali çekerken diğer taraftan elindeki bıçakla polisleri tehdit etmeye başladı. Kendisini öldüreceğini söyleyen Aldemir'i ikna etmek için bir polis yoğun çaba harcadı. Polis memuru Aldemir'in karşısında diz çöküp tam 1.5 saat bütün isteklerini yerine getirip onun canına kıymaması için yalvardı. Ama Aldemir kıyafetlerini çıkartıp bıçakla kendine zarar vermeye başladı. Polis yine pes etmeyerek onu ikna etmeye çalıştı ancak Aldemir yine de ikna olmadı bunun üzerine Aldemir'in arkadaşları Can-Kur ekipleri ve diğer polisler onun intihar etmemesi için seferber oldu.
İntihar girişimini izlemek isteyen yüzlerce kadın, erkek, yaşlı, genç çocuk iş hanının önünde birikti. Özellikle genç kızlar intihar girişimini kahkahalarla izleyerek cep telefonu kameralarıyla görüntü çektiler.
Aldemir intihar etmeye karar vererek damın kenarına oturarak atlamak için aşağıya bakmaya başladı. Bu arada devreye arkadaşı girerek, "Sen atlarsan bende canıma kıyarım" diye bağırdı. Bunun üzerine Aldemir, arkadaşının uzattığı eli tutarak intihar etmekten vazgeçti.
Şahıs daha sonra apartmandan indirilerek polis aracına getirildi. Burada kendisini görüntülemek isteyen basın mensuplarına "Hiç intihar etmek isteyen adam görmediniz mi, ne çekiyorsunuz?" diye tepki gösterdi. Şahıs daha sonra polis merkezine götürüldü.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:26

İLGİLİ HABERLER