Gündem
  • 25.7.2014 10:01

Polis çocukların boğulmaması için sokak sokak geziyor

Adana'da “sarı sıcak” diye tabir edilen bunaltıcı sıcakların haziran ayından itibaren başlamasıyla Çukurova'nın bereketli topraklarının sulanması için yapılan DSİ'ye ait sulama kanalları da çocukların serinlemek için mekanı oluyor. Ancak bu yıl henüz 2 ay bile olmadan serinlemek için kanala giren 18 çocuğun boğulması polisi harekete geçirdi. Önce Adana Valiliği, kanala giren 15 yaşından büyük çocuklara Kabahatler Kanunu'na göre 108 lira para cezası verileceğini duyurdu. Bunun ardından Adana Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, helikopter destekli kanallara operasyon düzenleyerek kanala giren çocukları tek tek topladı. Ancak buna rağmen çocuklar yüzmeye devam edince bu kez devreye Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü girdi. Hemen hemen her mahallede iki motorize polis olarak görev alan toplum destekli polisler, aileleri çocuklarına sahip çıkarak onları kanallara yüzmeye göndermemesi için uyarmaya başladı.

"POLİS ADANA'YI KARIŞ KARIŞ GEZİP ÖLÜM UYARISI YAPIYOR"

Polisler tüm Adana'ya yayılarak sokak sokak, ev ev gezip aileleri uyardı. Sokakta anne ve babaları durduran polisler, kanalda yüzmenin çok tehlikeli olduğunu, çocukların yüzme bilmesi durumunda bile kanalın akıntılı ve derin olduğu için her an boğulma riski olduğunu belirterek, "Bunların yanı sıra kanalın suyu soğuk. Bu soğuk su sıcak beden ile karşılaştığında kalp krizi riski de ortaya çıkıyor. Bu nedenle kesinlikle çocuklarınızı kanala göndermeyin. Yazın sık sık çocuklarınızın nerede olduğunu kontrol edin. Aksi taktirde hepimizin istemediği sonuçlar ortaya çıkıyor. Çocuklarımız ölüyor, hepimizin canı yanıyor" dedi.
Fatma Öztürk isimli kadın, çocuklarını kesinlikle kanala göndermediğini anlatarak, "Daha önce benim çocuklarım gidiyordu ancak şimdi kesinlikle yüzmeye gelmiyorlar. Çünkü biz burada kanalın yanında oturuyoruz, her yıl çocukların öldüğünü canlı canlı görüyoruz. Kanal çok tehlikeli, bu nedenle çocuklarım gelmiyor. Polisin bizi uyarıp bilgilendirmesi çok önemli, onlara çocuklarımızı düşündükleri için teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Serkan Haskan isimli çocuk ise, kanalda her yıl arkadaşlarının boğulduğunu, bu nedenle kanala girmediklerini, polisin uyarısının ise çok önemli olduğunu söyledi.

"YILLAR ÖNCE BOĞULMA TEHLİKESİ ATLATTIM, BİR DAHA GİRMİYORUM"

Polisin uyardığı 16 yaşındaki Batıhan Demir, yıllar önce boğulma tehlikesi atlattığını ifade ederek, "Ben yıllar öne ölümden döndüm. Beni arkadaşlarım zor kurtardı. Bu nedenle kanalın ne kadar tehlikeli olduğunu biliyorum. O günden sonra kanala bir daha hiç girmedim. Arkadaşlarımı da her zaman uyarıyorum ama yine de giriyorlar. Kanalda yüzmek ölüme meydana okumak gibi bir şey. Polislerin de aileleri ve çocukları bu konuda uyarması çok olumlu bir davranış" diye konuştu.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 03:01

İLGİLİ HABERLER