Asayiş
  • 30.5.2013 18:37

Polis dayağı kamerada

Olay, 1,5 yıl önce Beyoğlu’nda bulunan bir turizm acentesinde yaşandı. İddiaya göre, turizm acentesi önünde duran 14 yaşındaki M.Ç., ayağından motosikletle geçen polislere tepki gösterdi. Polislerle kardeşi arasında yaşanan tartışmayı içerden duyan Sabri Ç. ise hemen dışarı çıktı. Polislerin üstüne yürüyen Sabri Ç., tepki gösterdi. Polislerle Sabri Ç. arasındaki tartışma turizm acentesinde devam etti. İşyerine gelen polis memurları Sabri Ç.’ye saldırdı. Sabri Ç.’nin kavgayı ayırmak için araya giren eşi ise polis memurları tarafından itildi.Polis memurları, Sabri Ç.’nin içerde bulunan diğer kardeşine de tokat attı. Yaşanan olaylar işyerinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

Yaşanan olayları anlatan Sabri Ç., “Sesler duyduk. Kardeşim dışarıdaydı. Sonra baktık tartışma var. Sonra polis içeri girdi. Biz ona tepki gösterince vurmaya başladılar. Eşim o zaman hamileydi. Ya eşim yere düşseydi ne olacaktı. Yetkililere sesleniyorum; bütün polisler değil ama bazı polisler insanlara nasıl davranacaklarını bilmiyorlar” dedi.

Olayın ardından Sabri Ç., 10 polis memuru hakkında, polisler de Sabri Ç. hakkında suç duyurusunda bulundu. Bu süreç polis memurlarından bazılarının tayinleri başka illere çıkınca ifade alma işlemleri uzun sürdü. Olayla ilgili olarak polisler hakkında "basit yaralama", Sabri Ç. ve ailesi hakkında ise "polise mukavemet" suçundan 1.5 yıl sonra dava açıldı.

(İHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 14:53

İLGİLİ HABERLER