Asayiş
  • 21.8.2009 17:15

POLİS, HIRSIZLARI İNTERNETTE AVLADI

Kendilerini kadın gibi tanıtıp 1.5 ay boyunca yazışıp buluştu

KOCAELİ başta olmak üzere çevre illerde birçok evden hırsızlık yaptıkları iddiasıyla aranan iki hırsız, kendilerini internette kadın olarak tanıtan polis ekiplerince buluşma noktasında yakalandı.

En son İzmit kent merkezinde bir hırsızlık olayına karışan ve parmak izlerinden kimlikleri belirlenen sabakıları 2 hırsıza polis bir arkadaşlık sitesi olan ‘Netlog’da ulaştı. Kendilerini arkadaş arayan kadın olarak tanıtan polisler, hırsızlarla 1.5 ay boyunca yazıştı. Hırsızın kamerasını (web cam) açmasıyla doğru kişinin peşinde olduklarını anlayan polisler, İzmit'te bir alışveriş merkezi önünde buluşmak istedi. Polis ekipleri alışveriş merkezi ve otoparkında pusu kurarak hırsızları beklemeye başladı.

Hırsızlık suçundan aranan Hakan Kırbaz ve Ferhat Tek, 34 AZ 4640 plakalı araçla birlikte buluşma adresine geldi. Ferhat Tek, otomobil içerisinde beklerken, Hakan Kırbaz ise bir kadınla buluşacağını zannederken karşısında polis memurunu gördü. Polis ekipleri Hakan Kırbaz ve Ferhat Tek'i gözaltına aldı. Ferhat Tek'in üzerinden sahte kimlik çıktı.

Hakan Kırbaz'ın 31 ayrı ev hırsızlığına, Ferhat Tek'in ise 7 ayrı hırsızlık suçuna karıştığı öğrenildi. Gözaltına alınan hırsızlar, sorgularının ardından Adliye'ye sevk edildi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:37

İLGİLİ HABERLER