Asayiş
  • 31.10.2005 00:38

POLİS İLE FİDYECİLER ARASINDA ÇATIŞMA!..

ERSOY YALÇIN
MERSİN (İHA) - Çatışmada 1 kişi hayatını kaybederken, şahsın, yakalanacağını anlayınca kendi kendini vurduğu iddia edildi. Olay sonrası inceleme yapan 2 polis, düzenek haline getirilmiş kaleşnikof tüfeğin patlaması sonucu yaralandı.

Adana'da 15 Ekim tarihinde kahvehane işletmecisi T.C.'yi kaçırıp fidye istediği öne sürülen şahısların yakalanması için Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Büro Amirliği ekipleri tarafından operasyon düzenlenmişti. Gece geç saatlerde polisle çatışan şahıslar Adana'dan kaçmıştı. Bugün akşam saatlerinde Adana'da yeniden görülen şahıslar ile polis arasında kovalamaca yaşandı. Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Büro Amirliği ekipleri, 01 T 2659 plakalı ticari taksiyle kaçan 5 kişi ile Adana-Mersin yolu Çardak Mevkii'nde çatışmaya girdi. Polise uzun namlulu tüfeklerle ateş eden şahıslardan İ.S. (İbrahim Sayın-35), ölü ele geçirildi. İ.S.'nin, yakalanacağını anlayınca kendini vurduğu iddia edilirken, olayla ilgili 4 kişinin ise gözaltına alındığı bildirildi.

Olay sonrası bölgedeki çok sayıda polis ekibi, olay yerinde çevre güvenliği alarak inceleme yaptı. İncelemeler sona erdikten sonra olay yerindeki uzun namlulu kaleşnikof tüfeği bulunduğu yerden kaldırmaya çalışan Aziz Ayyıldız isimli polis memuru ile Abdullah Doğan isimli polis amiri, tüfeğin patlaması sonucu yaralandı. Başından yaralanan Aziz Ayyıldız Tarsus Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, Abdullah Doğan ise ayakta tedavi gördü. Tüfeğin, patlaması için şahıslar tarafından düzenek haline getirildiği bildirildi.

İ.S. ve kardeşi R.S, 15 Ekim tarihinde Adana'da polisle girdikleri çatışmada yakalanacaklarını anlayınca, kaçırdıkları T.C.'yi bırakarak Mersin istikameti doğru kaçmıştı.

Olay ile ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:46

İLGİLİ HABERLER