Asayiş
  • 7.8.2009 00:36

POLİS İNTERPOLÜN ARADIĞI ADAMI JET-SKİ'DE YAKALADI

INTERPOL tarafından sahtecilik suçundan aranan ve ülkesi Belaris'ta işlediği suçtan 9 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan 43 yaşındaki Oleg Zhmachenko, Antalya'da nefes kesen operasyon ile yakalandı. Bir süre koşarak kaçan ve ardından denize girip kaçmayı sürdüren Zhmachenko, jet-ski kullanan polis tarafından yakalandı.

İnterpol'ün kırmızı bültenle aradığı Oleg Zhmachenko, bir süre önce Antalya'ya gelerek karısı Swetlena Zhmachenko ve oğlu Nikita Elbert ile birlikte Elbert Ltd. Şti. adlı bir inşaat şirketi kurdu. Bir süre sonra Türkiye'de yatırım yapmak isteyen Rus işkadını Tatiana P. ile tanışan ve iş anlaşması yapan Oleg Zhmachenko, iddiaya göre Rus kadınla birlikte İnvest adlı bir şirket kurarak, müdürlüğüne kendi şirketi Elbert'in de müdürlüğünü yapan Antalya Barosu avukatlarından H.Ö.'yü getirdi.

Arapsuyu Mahallesi'nde yapılması planlanan lüks konutlarla ilgili çalışma yapan Zhmachenko, iddiaya göre sadece kaba inşaat yaptı. Zhmachenko, bu süre içerisinde Rus iş kadını Tatiana P.'nin kendisine verdiği özel yetkiyle tam 1.5 milyon TL para çekti. Ancak inşaat durduğu halde şirket hesabından para çekilmesi üzerine Tatiana P., Türk avukatı aracılığıyla şikayette bulundu.

Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri yaptıkları çalışmada, Nikita Elbert ile annesi Swetlena Zhmachenko'u yakalayarak gözaltına aldı. Polis yaptığı çalışmada kırmızı bültenle aranan Oleg Zhmachenko'nun, inşaatının da bulunduğu Arapsuyu Mahallesi'nde bir evde kaldığını belirledi. Polis bugün öğle saatlerinde eve baskın düzenledi. Polislerin geldiğini gören Oleg Zhmachenko evin balkonundan atlayarak kaçmaya başladı. Mali büro dedektifleri balkondan kaçan zanlıyı yakalamak için nefes kesen bir takibe başladı. Evinin yakınında bulunan dünyaca ünlü Konyaaltı plajlarına kaçan Oleg Zhmachenko, buradan denize girerek yüzmeye başladı. Bir polis memuru denize atlayarak zanlıyı yakalamaya çalıştı. Ancak çok iyi yüzen zanlı kaçmayı sürdürdü. Mali polis plajda su sporları yaptıran bir şirkete ait jet-ski'ye binerek Oleg Zhmachenko'yu kısa bir takibin ardından yakaladı.

Olay yerine çağırılan deniz polisinin botuna bindirilen zanlı, kelepçelenerek gözaltına alındı. Zanlı sorgulanmak üzere eşi ve oğlunun bulunduğu Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:53

İLGİLİ HABERLER