Asayiş
  • 16.5.2013 16:02

Polis katili DHKP-C'liden şok savunma!

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmesine başlanan davada tutuklu sanık Işıklı hazır bulundu. Duruşmanın başlamasının ardından Sultan Işıklı’nın kimlik tespiti yapıldı. Adres bilgisi sorulan Işıklı, “Cezaevine girmeden önce de girdikten sonrada bir ikametgah adresim yok” dedi. Ne iş yaptığı sorulan Işıklı, “Devrimciyim” dedi.
İddianamede kendisinin şüpheli olarak geçtiğini ancak şüpheli değil devrimci olduğunu belirten Işıklı, “Evet DHKP-C’liyim. Ancak DHKP-C terör örgütü değildir. Türkiye’de polis terörü var. Halk polis tarafından katlediliyor. Polis memuru Zekeriya Yurdakul’u, evrak götüren bir masum bir memur olarak sunuluyor. Bütün polisler işkenceci ve katildir. Bu yüzden polisin hedef alınması meşrudur” dedi. Sultan Işıklı’nın ardından avukatları savunma yaptı. Avukatlar Işıklı’nın tahliyesini talep etti. Sanık Işıklı’nın tutukluluğunun devamına karar veren mahkeme, davayı erteledi.,

İDDİANAMEDEN
İddianamede Işıklı’nın, “Anayasal düzeni zorla değiştirmeye teşebbüs etmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması istendi. Polis Memuru Zekeriya Yurdakul’u kasten öldürmek suçundan da ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması istenen Işıklı’nın terör örgütü üyesi olmak suçundan da 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapsi talep edildi.
(İHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:17

İLGİLİ HABERLER