Asayiş
  • 9.10.2008 02:50

POLİS KATİLLERİNİN EŞGALİ BELLİ OLDU!..

Diyarbakır'da Okkan Polis Okulu servis otobüsüne düzenlenen saldırıyı 2 kişinin yaptığı tahmin ediliyor.
Diyarbakır'da Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksek Okulundan mesaiden çıkan personeli taşıyan 21 AAA 22 plakalı servis otobüsüne düzenlenen saldırıyı 2 kişinin yaptığı tahmin ediliyor. Yetkililer, görgü tanıklarının, 2 şahsın olay yerine kırmızı renkli Doğan marka bir otomobil ile geldiklerini bildirdiklerini belirterek, ifadeler doğrultusunda eşkalleri belirlenen 2 kişinin yakalanmasına çalışıldığını söyledi.
Olayla ilgili gözaltında şüpheli şahıs bulunmadığını kaydeden yetkililer, sadece olay yerindeki bazı şahısların beyanları alınmak üzere emniyete götürüldüğünü bildirdi.
BAKAN ATALAY'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR
İçişleri Bakanı Beşir Atalay ise hain saldırı ile ilgili yaptığı açıklamada Diyarbakır'da polis servis aracına yönelik saldırıyı 2 kişinin yaptığını söyledi. İçişleri Bakanı Atalay ile Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal, Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile birlikte Diyarbakır'da polis servis otobüsüne düzenlenen saldırıda yaralananları kaldırıldıkları hastanelerde ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu.
Bakanlar ile beraberindekiler daha sonra Diyarbakır Valiliğinde durum değerlendirmesi yaptı. Atalay, incelemelerinin ardından düzenlediği basın toplantısında, polis meslek yüksek okulu servis aracının Aziziye Mahallesi'nde tarandığını belirterek, şunları kaydetti:
''Servis aracını 2 kişi taramış. Olay yerine hemen ulaşıldı. Gerek valimiz, emniyet müdürümüz, sağlık personeli hepsi aceleyle müdahalede bulundu. Yaralılar hastaneye taşındı,ama bütün çabalara rağmen 5 şehit verdik. 4 polisimiz, bir sivil memurumuz maalesef şehit oldu. 18 yaralımız vardı. 13'ü taburcu oldu. Hafif yaralı olanlar ayakta tedavi oldu. Şu anda 5 yaralımız halen hastanede. Bunların durumları iyi. Gerekli müdahaleler yapıldı. Hayati hayati tehlikede olan yaralımız yok. Şehitlerimiz Ahmet Kılıçarslan, Adem Seyfioğlu, Ramazan Tavşancı, Duran Karaboğaş ve Vedat Ulu'yu yarın uğurlayacağız. Sabahleyin onlara uğurlama töreni yapacağız. Acımız büyük. Ne söylense ifade etmez. Yani onların aileleri var. Burada hepsinin aileleri, küçük çocukları var. Doğum yapacak olan var. Yakınları ve hepimiz için zor bir gün. Allah'tan sabır diliyoruz. Başta ailelerine, milletimize, polis teşkilatımıza, hepimize, sizlere.... Ama onların emanetleri, bize emanettir ve onların emanetlerine biz elimizden geldiğince itina göstereceğiz.''
''LANETLİYORUZ''
Bakan Atalay, olayı şiddetle kınadıklarını belirterek, ''Lanetliyoruz. İşte gördüğünüz gibi terör, lanetli bir olay. Nerede nasıl ortaya çıkacağı belli olmuyor. Terörizmi tekrar lanetliyoruz. Terörle mücadelemizi sürdürmeye sonuna kadar kararlıyız. Bunu tekrar ifade ediyoruz. Herşeyi göze alarak'' diye konuştu.
''ELİMİZDE VERİLER VAR''
Olayın aydınlatılması boyutu ile ilgili şu anda çok şey söylemek istemediğini, Emniyet Genel Müdürlüğünde oluşturulan ekibin çalışmalara başladığını, Ankara'dan gelen takviye ekibin de hızlı şekilde çalıştığını ifade eden Bakan Atalay, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Elimizde verilerimiz var, her şey değerlendiriliyor. Ciddi ve yoğun şekilde olayın aydınlatılması ve faillerin bir an önce yakalanması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Umuyoruz gecikmeden en kısa sürede o sonuca da ulaşacağız. Ve belki o biraz teselli olacak. Yarın şehitlerimizi uğurlayacağız kendi memleketlerine. Sivil memurumuz burada defnedilecek kendi ilçesinde, Diyarbakır'da. 2 şehidimizi Kahramanmaraş'a göndereceğiz. Birisi Yozgat'a, birisi İstanbul'a. Ailesinin isteğiyle İstanbul'da defnedilecek. Onları uçakla veya helikopterle uğurlayacağız. Buradaki şehidimizi birlikte defnedeceğiz. Tekrar Allah'tan rahmet diliyorum, yaralılarımıza şifalar diliyorum ve hepimize geçmiş olsun diyorum, baş sağlığı sabır diliyorum. Ve benim bu akşam size söyleyeceklerim bu kadar.''
Atalay, gazetecilerin çeşitli soruları üzerine sözlerini, ''Bütün boyutlarıyla çalışmalarımız sürüyor. Veriler var. Yoğun şekilde çalışıyoruz. Bir an için sonuca ulaşmak için aydınlatmak için, faillerin yakalanması için çaba sarf ediyoruz. Güvenlik boyutuyla ilgili, daha fazla şey bugün söylemeyeceğiz. Bu konuda sizden de destek destek bekliyoruz'' diye tamamladı.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:35

İLGİLİ HABERLER