Asayiş
  • 25.7.2009 09:52

POLİS KURŞUNUYLA ÖLEN 17 YAŞINDAKİ GENCİN DAVASINDA PARMAK İZİ SÜRPRİZİ...

17 yaşındaki Soner Çankal’ı öldürdüğü iddiasıyla hakkında dava açılan polis memuru V.K.’nın duruşmasında Emniyet yine olay günü telsiz kayıtlarını eksik yolladı.

Mahkeme, Emniyet gelecek duruşmaya kadar kayıtları eksiksiz göndermezse sorumlular hakkında işlem yapacağını belirtirken, Jandarma’dan davanın seyrini değiştirecek bir rapor geldi. Kriminal rapora göre Çankal’ın yanında bulunduğu söylenen kuru sıkı silahta gencin parmak izine rastlanmadı.

Ankara’da, 17 yaşındaki Soner Çankal’ı öldürdüğü iddiasıyla hakkında ‘meşru müdafaa sınırının aşılması sonucu adam öldürme’ suçundan dava açılan polis memuru V.K., geçen çarşamba günü dördüncü duruşmaya çıktı. Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanığın yanı sıra Çankal ailesi adına Çağdaş Hukukçular Derneği Ankara Şubesi üyesi çok sayıda avukat katıldı.

Mahkemenin ısrarla istemesine rağmen Ankara Emniyeti son duruşmaya da olay gününe ilişkin telsiz görüşmelerini eksik gönderdi. Bu durum mahkeme heyetinin tepkisine neden olurken, mahkemeye Jandarma Kriminal Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan rapor ulaştı.

Raporda olay sırasında Çankal’ın yanında bulunduğu belirtilen silahta parmak izine rastlanılmadığı belirtildi. Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede, Çankal’ın yanında bir kuru sıkı tabanca, bir şarjör, bir sustalı bıçak ile torba içinde, uyuşturucu madde olduğu tahmin edilen bitkiler ele geçirildiği kaydedilmişti.

Davanın savcısı izinli olduğu için dünkü duruşmaya giren Savcı Mehmet Bozkurt, “Suç vasfına ve dosya kapsamına göre sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesi mütalaa olunur” dedi. Daha önce savcılık polis hakkında tahliye talep etmişti.

Mahkeme, Çankal ailesinin avukatlarının talebi doğrultusunda, Emniyet’in olay gününe ilişkin telsiz görüşmelerinin tamamını gönderilmesi için yazı yazılmasına hükmederken, telsiz görüşmelerinin neden eksik gönderildiğine de yanıt verilmesini istedi. Mahkeme bir sonraki duruşmaya Emniyet’in telsiz görüşmelerini yine eksik göndermesi durumunda görevliler hakkında suç duyurusunda bulunma kararı da aldı.

Çankal ailesinin avukatlarından Murat Yılmaz, Emniyet’in telsiz görüşmelerini kasıtlı olarak eksik gönderdiğini söyledi. Avukat, silahın sonradan Soner Çankal’ın yanına konulduğu yönündeki iddialarının da Jandarma raporuyla doğrulandığını savundu.

Soner Çankal, 20 Kasım 2008’de Ankara’nın Çinçin Mahallesi’nde polisin açtığı ateş sonucu ölmüştü. Ankara Emniyet Müdürlüğü, Çankal’ın sabıkalı olduğu için polisi gördüğünde kaçmaya başladığını, kendisini yakalayan polis memuruyla boğuştuğunu, boğuşma sırasında öldürüldüğünü iddia etmişti. Aile ise Çankal’ın kasten öldürüldüğünü savunmuştu.

Ailenin avukatları, kasten adam öldürme iddiasına kanıt olarak Emniyet’ten o güne ait telsiz kayıtlarının gönderilmesini istemişti.

(RADİKAL)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:07

İLGİLİ HABERLER