Asayiş
  • 24.6.2014 16:50

Polis merkezine 30 metre uzaklıkta soygun

Olay, 5 Haziran tarihinde Aksaray Gazi Mustafa Kemal Paşa Bulvarı üzerinde bulunan bir seyahat acentesinde, saat 15.00 sıralarında meydana geldi. Afrika kökenli 2 kişi, polis merkezine yaklaşık 30 metre uzaklıkta bulunan işyerine silahla girdi. Soygunculardan biri, elindeki silahı işyeri çalışanına doğrulttu ve kendisini tehdit etti. Bu arada, dükkana bakınan soyguncular masa üzerinde bulunan dizüstü bilgisayarı aldı. Soyguncular işyeri çalışanının bir kolunu yanlarında getirdikleri iple koltuğa bağladı. Bu arada, dükkan sahibinin 12 yaşındaki oğlu Yusuf Akverdi ise yan masada olanlardan habersiz bir şekilde bilgisayarda oyun oynuyordu. Çocuğa aldırış etmeyen saldırganlar soygunu gerçekleştirdikten sonra olay yerinden kaçtı.

“GÜVENSİZ BİR ORTAMDA ÇALIŞIYORUZ"
İşyeri sahibi Mustafa Akverdi, olayın polis merkezine yakın mesafede olmasına tepki göstererek, “Merkezi bir yerde olmamız ve karakola yakın mesafede bu soygunun gerçekleşmesi düşündürücüdür. Güvensiz bir ortamda çalışıyoruz. Bu asayiş olayının biran önce çözülmesini yetkililerden istiyoruz. Soyguncular 4 bin TL değerindeki bilgisayarı götürmüşler. Bunun dışında çekmeceden 2 bin liraya yakın nakit para almışlar" dedi.

SOYGUN ANI GÜVENLİK KAMERASINDA
Soygun anı, işyerinin güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde, biri silahlı iki kişinin işyerine girdiği görülüyor. Daha sonra işyeri çalışanına silah doğrultan saldırganlar masanın üzerindeki dizüstü bilgisayarı alıyor. Bu sırada, işyeri sahibinin oğlu yan masada olanlardan habersiz bilgisayarda oyun oynuyor. Saldırganlar, soygunun ardından hızla olay yerinden kaçıyor.

Taner YENER-İbrahim AKTÜRK / İSTANBUL, (DHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 03:55

İLGİLİ HABERLER