Gündem
  • 31.5.2013 13:54

"Polis zoruyla imar planı uygulayan tek hükümet AKP’dir"

Toprak, yaptığı yazılı açıklamada, başta İstanbul Gezi Parkı olmak üzere birçok şehirde yaşanan olaylarda polisin olaylara şiddetle müdahale ettiğini öne sürdü.

Bunun sadece polisiye bir olay olmadığını, polisin, statlarda, sokaklarda, düğünde, kahvehanede hemen her yerde, nerde bir insan topluluğu oluşsa hemen müdahale ettiğini savunan Toprak, "Yurttaşa bu kadar gaz sıkmak ve bu denli şiddetli müdahale etmek, AKP’nin psikopatolojik bir vaka haline geldiğini ortaya koymaktadır. Türkiye ruh sağlığını yitirmiş bir iktidar tarafından yönetilmektedir" iddiasında bulundu. 

Dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde imar değişikliklerinin hükümet baskısı ve dayatmasıyla yapılmadığını, değişikliklerin bölgede yaşayanlara ireferandumla sorulduğunu kaydederek, "Diktatörlüklerde ben yaptım oldu mantığı vardır. Demokratik bir rejimde halk bir kararı protesto ediyorsa hükümetler kararlarını yeniden gözden geçirir ve halkın istemleri doğrultusunda karar alır. Polis zoruyla imar planı uygulayan tek hükümet AKP’dir" ifadelerini kullandı.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 14:51

İLGİLİ HABERLER