Asayiş
  • 8.5.2013 13:27

Polise, "Bizi iyi ki yakaladınız" teşekkürü

Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, yapılan çalışmalar ve "delilden sanığa" yöntemi sayesinde 10 yıldır kent merkezindeki olayları kısa sürede aydınlattı.
     Delilleri en ince ayrıntısına kadar inceleyen cinayet büro dedektifleri, kent merkezinde faili meçhul cinayet bırakmadı.
     Polis bölgesinde geçen yıl 30, yıl başından bu yana ise 12 cinayet kısa sürede çözüldü.
     İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal'ın, 3 yıl önce "kayıp" kişiler üzerinde çalışma başlatılması talimatı üzerine 35 kişilik Cinayet ve Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, dosyalar üzerinde yoğunlaştı.
    
     -Olayı unutmak için çeşitli yöntemlere başvuruyorlar-
    
     Moral ve motivasyonu sürekli yüksek tutulan ekipler, bir dosya üzerinde günlerce çalışma yapıyor, fikir yürütüyor.
     Personel arasındaki iletişimin güçlenmesiyle, başarılı çalışmalar da birbiri ardına geliyor.
     Ekipler, "kayıp" başvurusunda bulunulan 2'si bebek 17 kişinin öldürüldüğünü son 3 yılda ortaya çıkardı.
     Öldürdükleri kişiyi gömerek vicdanlarını rahatlatmaya çalışan zanlıların, olayı unutmak ve kendilerini rahatlatmak için çeşitli yollara başvurdukları bildirildi.
     Yıllarca huzursuz bir yaşam süren, uykuları kaçan, yaşadığı kenti bile değiştiren şüphelilerden bazılarının yakalandıktan sonra polise teşekkür bile ettiği öğrenildi.
     Çoğu ağlayarak ifade veren zanlıların, yıllarca gizledikleri cinayetin ortaya çıkmasıyla rahatladıklarını belirttiği öğrenildi.
    
     -Öldürdüğü kişinin kızını evlendirmişti-
    
     Bünyamin K'nin (35) haklarında 9 ve 10 yıl önce "kayıp" başvurusu yapılan Fatih Karagöz (25) ve Hürrem Uslu'yu (33) öldürüp gömdüğü ileri sürüldü. 6 Nisan 2013'de gözaltına alınan Bünyamin K'nin, vicdanını rahatlatmak adına, Hürrem Uslu'nun kızını evlendirmek için ineğini sattığı, çocuklarına maddi destekte bulunduğu öğrenildi. Ayrıca zanlının, Uslu'yu arama çalışmalarına katıldığı, ailesini teselli ettiği belirtildi.
     Konya'da 8 yıldır kendisinden haber alınamayan ve kaybolduğunda 19 yaşında olan Türkan Karataş'ı öldürüp, kazan dairesinde yaktığı iddia edilen Abdurrahman B. (43) ise 5 Eylül 2012'de yakalandı.
     Karataş'ın kaybolmasının ardından Abdurrahman B'nin de genç kızı arama çalışmalarına katıldığı, aileyi sürekli teselli ettiği öğrenildi.
     Genç kızın babası Süleyman Karataş, gazetecilere, "Kızım kaybolduğunda ilk yardım istediğim ve bizimle birlikte aramalara katılan kişinin evladımı öldürmüş olması bizi çok şaşırttı" demişti.
    
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:32

İLGİLİ HABERLER