Gündem
  • 30.10.2012 19:27

Polise çıkışan BDP'li vekile ders gibi cevap

Cezaevlerindeki açlık grevlerine dikkat çekmek için Mersin ve Eskişehir’de BDP’liler oturma eylemi yaptılar. Mersindeki oturma eylemine Ertuğrul Kürkçü de katıldı. Merkez Akdeniz Belediye binası önünde toplanarak, AK Parti Akdeniz İlçe binasına yürümek isteyen gruba, polis izin vermedi.
Kürkçü, yürüyüşe izin verilmemesi üzerine, gruba hitaben yaptığı konuşmada, şunları söyledi: ”Bizler dışardakiler, partililer, milletvekilleri, onların taleplerini biliyoruz. Bu talepleri tartışmıyoruz. Haklı olduklarını biliyoruz ve teslim ediyoruz. Türkiye’yi yönetenlerden, bu taleplere kulak vermelerini bekliyoruz. Türkiye’yi yönetenlere diyoruz ki; zaten bu talepler, sizin yasalarınızda var”.

Grup adına basın açıklaması yapan Müslim Tan da, açlık grevinin, ölümler yaşanmadan ve kalıcı sakatlanmalar oluşmadan bitirilmesi için çözüm yollarının bulunması gerektiğini ifade ederek, ”Açlık grevindeki tutukluları ve kamuoyunu tatmin edecek çabalar ve girişimler başlatılmalıdır” dedi.

Açıklamanın ardından bulundukları yerde bir süre slogan atan gruptakiler yaklaşık 15 dakikalık oturma eylemi yaptı.

-”Siz yasalar yaparsınız biz de uygularız”-
Oturma eylemi sırasında Ertuğrul Kürkçü, grubun dağılması için anons yapan polise, ”Boş, boş işlerle uğraşmayın. Emniyet kuvvetleri sizi sükunete davet ediyorum. Halkın emniyetini sağlayacaksınız. Burası cehennem mi? Biz kaç dakika istersek, o kadar kalırız. Biz sizin emrinizle hareket etmiyoruz. Özgür iradesi olan insanlarız” şeklinde seslendi.

Bunun üzerine yeniden anons yapan polisten, ”5 dakika veriyorum, dağılmanız için. Sayın vekilim siz yasaları yaparsınız, biz de uygularız” yanıtı geldi.

Polis ile Kürkçü’nün diyaloğunun ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 11:35

İLGİLİ HABERLER