Gündem
  • 20.5.2013 11:57

Polise hava gücü takviyesi

Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Dairesi Başkanlığı'nın hava araçlarından oluşan filosu, sözleşmesi imzalanan ve bu yıl teslim alınması planlanan 15 hafif tip helikopter, 2 sikorsky ile keşif, gözetleme, personel ve malzeme naklinde kullanılacak çift motorlu uçakla büyüyecek.

Kurulduğu 1981 yılında 18 Alouette marka helikopterle faaliyete başlayan Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Dairesi Başkanlığı, sonraki yıllarda 5 sikorsky s-70, 10 keşif ve gözlem helikopterinin yanı sıra, VİP için kullanılan 1 sikorsky s-92 ve 2 eğitim helikopteriyle filosunu büyüttü.

Helikopterler, polisiye görevlerin dışında, protokollerde ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sefer-görev emrinde belirtilen işlerde de kullanılıyor.

Bu kapsamda, helikopterler terörle mücadele, asayiş, güvenlik, istihbarat, keşif-gözetleme, gösteri, eskort-koruma, foto-film çekimi, trafik denetimi, devlet büyüklerinin intikali ile operasyon uçuşları, doğal afetle mücadele, yangınla mücadele, yolcu, yaralı, cenaze, malzeme nakli, arama kurtarma faaliyetlerini kapsayan destek uçuşları yapıyor.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:11

İLGİLİ HABERLER