Asayiş
  • 21.9.2013 18:06

Polisevi saldırısında Suriye şüphesi

Ankara'da roketatarlı saldırıyı gerçekleştirenlerden birinin daha önce AK Parti'ye LAW silahlı saldırı gerçekleştiren Muharrem Karataş olduğu belirlendi.

Dün akşam Ankara'da Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) ek binası ve Polisevi'ne yönelik roketatarlı saldırıyı gerçekleştiren saldırganlardan biri daha önce AK Parti Genel Merkezi'ne LAW silahlı saldırı gerçekleştiren Muharrem Karataş olduğu belirlendi. Karataş, Eylemden sonra polisin düzenlediği operasyon sırasında çıkan çatışmada öldü. Karataş'la birlikte eylemi gerçekleştiren diğer kişinin ise Serdar Polat olduğu kaydedildi. Yaralı ele geçirilen Polat'ın tedavisi sürüyor.

İstihbarat uyarmış
Saldırganların terör örgütü DHKP-C üyesi oldukları tespit edildi. Kısa süre önce Emniyet Genel Müdürlüğü'nden gönderilen bir istihbarat bilgisi ile tüm birimlerin DHKP-C eylemleri için uyarıldığı ortaya çıktı. Uyarı yazısında örgütün eylem hazırlığı içinde olduğu bildirirken saldırıyı gerçekleştiren ve dün gece ölü ele geçirilen Muharrem Karataş'ın ismi dahi açıkça yazılıyor. Türkiye Gazetesi bu bilgiyi iki hafta önce okurları ile paylaşmıştı.
 

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 11:50

İLGİLİ HABERLER