Gündem
  • 30.10.2012 20:56

Polisi yaralayan hainleri mahkeme bıraktı

Polise saldırıya karıştıkları belirlenen 13 kişi çıkarıldıkları mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

SERBEST KALDILAR

İzmir’de, açlık grevlerine destek vermek için gittikleri Ak Parti il binası önünde çıkan arbedede polis memurunu başından yaraladığı belirtilen, Konak Meydanı’nda açlık grevine başlayınca gözaltına alınan 13 kişi, sevk edildikleri adliyede, savcıya verdikleri ifade sonrasında serbest bırakıldı.

VAN VE HAKKARİ'DE 'YAŞAMI DURDURMA' EYLEMİ 

OLAYLAR SOKAK ARALARINDA DEVAM ETTİ

Hakkari'de yapılan basın açıklaması ve oturma eyleminden sonra şehir merkezinin çeşitli noktalarında başlayan olaylar, havanın kararmasından sonra sokak aralarında uzun süre devam etti. Yaklaşık 100 kişilik grup, Pehlivan Mahallesi'nde bulunan Çevre Yoluna barikat kurup ateş yaktı. Taş ve molotof kokteyli atarak olay çıkaran göstericileri polis, göz yaşartıcı bomba ve tazyikli su kullanarak dağıtmaya çalıştı.

MALTEPE'DE EYLEM YAPAN GRUBA POLİS MÜDAHALE ETTİ

Maltepe'de cezaevlerindeki açlık grevine destek vermek için eylem yapan bir grup uyarılara rağmen slogan atmaya devam edince polis müdahale etti.

Cezaevlerindeki açlık grevlerine destek vermek amacıyla saat 18.00'de Maltepe meydanında toplanan yaklaşık 50 kişilik grup önce slogan atmaya başladı. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı eylemde polis müdürleri bir süre sonra gruptakilerle konuşarak basın açıklaması yapıp eyleme son vermelerini istedi. Ancak grup bu kezde oturma eylemi yapıp slogan atmaya devam etti. Bunun üzerine polis müdürleri gruptakilere bir kez daha ikazda bulunup slogan atmamalarını istedi. Ancak sloganlar devam edince çevik kuvvet gruba müdahale etti. Polis gruptakilere biber gazı sıkarak dağıtırken polisle eylemciler arasında kısa süreli kovalamaca yaşandı. Kovalamaca sonunda yakalanan iki  kişi ise polis müdürlerinin talimatıyla serbest bırakıldı.

 

 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 11:35

İLGİLİ HABERLER