Eğitim
  • 9.1.2014 12:04

Polislerden şikayetçi olan öğretmene soruşturma

ADANA'da, Türkiye'yi sarsan yolsuzluk ve rüşvet iddialarıyla ilgili hükümeti protesto yürüyüşü yaparken polisin müdahalesinde yaralanan Eğitim- Sen üyesi öğretmen Güven Boğa hakkında, 'yasa dışı yürüyüşü organize etmek' suçlamasıyla adli ve idari soruşturma başlatıldı.

Merkez Seyhan İlçesi'ndeki İnönü Parkı'nda geçen 26 Aralık'ta toplanan KESK, Türk Tabipler Birliği ve TMMOB üyesi yaklaşık 300 kişi, yolsuzluk ve rüşvet iddiaları nedeniyle hükümeti protesto etmek için 500 metre uzaklıktaki Atatürk Parkı'na yürümek istedi. Ancak yürüyüşe izin vermeyen polis, ısrar eden eylemcilere biber gazı ve su sıkarak müdahale etti. Çıkan olaylarda 4 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Eylem sırasında yaralananlardan Biyoloji Öğretmeni Güven Boğa, Cumhuriyet Savcılığı'na başvurarak, yürüyüşe müdahale eden polisler hakkında şikayetçi oldu. İnsan Hakları Derneği'nde basın açıklaması yapan Güven Boğa, darp raporunu ve vücudunda oluşan morlukları gösterip polis müdahalesini kınadı.

SORUŞTURMAYI KINADI

Polisler hakkında yaptığı şikayetin sonuçlanmasını bekleyen Güven Boğa, dün Adana İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne çağrılarak 'yasa dışı yürüyüşü organize etmek' suçundan hakkında açılan soruşturma kapsamında ifade verdi. Aynı gün İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne de çağrılan Boğa, burada da açılan idari soruşturma çerçevesinde savunmasını yaptı. Demokratik bir hak olarak yürüyüş yapmak istediklerini ve mağdur edildiklerini söyleyen Güven Boğa, "Yürüyüş sırasında polis müdahalesiyle yaralandım. Rapor aldım. Polisler hakkında suç duyurusunda bulundum. Sanki tek başına ben yürüyüş yapmışım ve suç işlemişim gibi adli ve idari soruşturma açıldı. Hükümetin yolsuzluklarına karşı çıkmıştık. Sanki mağdur değilmişiz gibi açılan soruşturmayı şiddetle kınıyorum" dedi.
Yusuf BAŞTUĞ/ADANA, (DHA) 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:38

İLGİLİ HABERLER