Geçen yıl İstanbul Avcılar’da bir gece kulubünde yaşanan zorbalığın ardından harekete geçen Emniyet Genel Müdürlüğü, polis için özel çipli kimlik kartı hazırladı.
Hazırlanan taslak modeller için Türkiye’nin dört bir tarafındaki polisler arasında anket yapıldı. Ankette en çok tercih edilen model yeni kimlik kartı olarak benimsendi. Yeni tanıtım kartlarının ön yüzünde, polisin fotoğrafı, adı soyadı ve rütbesi ile sicil numarası yazıyor.
KREDİ KARTI BOYUTUNDA
Mevcut tanıtım kartları yazılarının silinmesi ve şekli nedeniyle beğenilmiyordu. Yeni kimliklerin sol üst köşesine polis yıldızı, sağ üst tarafına ise, polis arması konuldu.
Kredi kartı şeklindeki kimliğin arka yüzünde ise kredi kartlarındaki gibi ‘çip’ bulunuyor. Çipin içinde, polislerin dijital parmak izleri yer alıyor.
SAÇLARINDAN SÜRÜKLEDİLER
Avcılar’da şehir zorbaları, kendilerini polis olarak tanıtıp bir eğlence kulubünde çalışan kadını saçlarından sürükleyerek kaçırmış ve 6 gün boyunca tecavüz etmişlerdi.
POLİSLERE ÖZEL KİMLİK GELİYOR...

Hızlı Özet
“Geçen yıl İstanbul Avcılar’da bir gece kulubünde yaşanan zorbalığın ardından harekete geçen Emniyet, polis için özel çipli kimlik kartı hazırladı.”
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kene Sivas'ta 5 kişiyi öldürdü
SiSivas'ta bu yıl Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle tedavi gören 26 kişiden 5'i hayatını kaybetti, 9 kişinin tedavisi ise sürüyor.vas

Baro Başkanı Ufuk Gök'ün evinden uyuşturucu çıktı
Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde jandarma ekipleri tarafından düzenlenen uyuşturucu operasyonunda, Baro Başkanı Ufuk Gök ile birlikte 12 avukat gözaltına alındı. Operasyonla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Operasyon kapsamında toplam 21 adreste arama yapıldı. Denizli Baro Başkanı...

Rojin Kabaiş'in dosyasını aydınlatacak gelişme! 360 derece kamera detayı
Adalet Bakanı Akın Gürlek'in talimatıyla Cumhuriyet Başsavcılığı dosya üzerinde titiz bir çalışma yaparken, baba...

Karaman'dan acı haber! Çok sayıda can kaybı var
Karaman'da köprüden dereye devrilen otomobilde bulunan 3 kardeş hayatını kaybetti, anne, baba ve 2 çocuk yaralandı. Acı haberin ardından kahreden detay ortaya çıktı. Şanlıurfa'dan tarım işçisi olarak kente gelen ailenin, tarladan çadırlarına dönerken kaza yaptığı öğrenildi.