Asayiş
  • 19.8.2009 14:23

POLİSTEN ŞOKE EDEN TESELLİ

Melek Caddesi Çeşme sokakta oturan Ergin ailesi uyudukları sırada evlerine giren hırsızla burun buruna gelince başlarına gelmeyen kalmadı. Evlerinden çalınan eşyaların yanı sıra polislere de espri konusu oldular.

EVDEKİ HIRSIZ AŞAĞIDAKİ ARKADAŞIYLA CEP TELEFONUYLA İRTİBAT KURUYOR

Bina önüne gelen ve bir süre binanın çevresinde gezen hırsızlardan biri yaklaşık yarım saat çevreyi kolladıktan sonra arkadaşının omzuna basarak salon camını tornavida ile açıp içeri girdi. Evi gezdikten sonra laptop, cep telefonları ve ziynet eşyalarını toplayan hırsız, pencere altında çevreyi gözetleyen arkadaşını aradıktan sonra topladığı malzemeleri aşağıya attı. Aşağıdaki diğer kişi ise aldığı eşyaları bir köşede biriktirmeye başladı. Daha sonra yatak odasına gidip cüzdan ve otomobil anahtarını da alan hırsız aşağıda kendisini bekleyen arkadaşına attı. Uzaktan kumanda ile de aracı belirlemeye çalıştılar. İçeride bulunan hırsız koridordan geçerken askıda gözüne kestirdiği pantolonları tek tek salona getirip ceplerini boşalttıktan sonra, 3'üncü pantolonu almaya çalışırken yakalandı.

Telefon sesi ile uyanan eşinin tıkırtılar duyması üzerine kontrol ekmek için salona giderken koridorda hırsızla yüz yüze gelen Mete Ergin, demir elbise askılığıyla hırsızı evin içinde kovalamaya başladı. Canını kurtarmak için evden kaçmaya çalışan hırsız eve girdiği camdan önce balkona sonra da 5 metre yükseklikten beton zemine atladı. Hırsız kaçtıktan sonra Ergin ailesi olayın şokunu atlatınca polisi çağırdı.

POLİSTEN ŞOKE EDEN TESELLİ

İddaya göre yaşadıkları olayı polise anlatan Mete Ergin, "Merak etmeyin, en az iki ay daha evinize uğramazlar yanıtını aldı. Polisin bu sözleri üzerine hırsız şoku üzerine birde bu şoku yaşayan Ergin, "Polis biz vatandaşlarını bu şeklide mi koruyacak. Polis bizimle ilgilenmek yerine espri yapıyor. Güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye gerek bile duymadılar. Hal bu ki kayıtlarda hırsız da, hırsızlık gerçekleşirken evin önünden geçen polis otosu da görülüyor. Biz de polis devriye geziyor diye rahat ediyoruz dedi.

HER AN HIRSIZLA KARŞILAŞMA KORKUSUYLA UYUYAMIYORUZ

Çalınan laptop'ın oğlunun yatağının üzerinden alındığını belirten Mete Ergin, "Çocuklarım misafirliğe gittiği gece bu olay başımıza geldi. Çocuklarım evde olsaydı ne olacaktı. Belki de oğullarım uyanıp hırsızı görünce, canlarından olabilirlerdi. Bu sefer kendimizi çok şanslı hissediyoruz. Ancak eşimin psikolojisi bozuldu. Artık evin odaları karanlıkken girmeye korkuyor. Her an hırsızla karşılaşma korkusuyla uyuyamıyoruz." dedi.

EVİMİZE RAPOR TUTMAK İÇİN GELEN POLİS GEÇEN BAŞIMIZA GELEN HIRSIZLIK OLAYINI AYRINTILARIYLA HATIRLAMASI BİZİ ÇOK ŞAŞIRTTI

Aynı mahallede başka bir evde otururken yine evlerine hırsız girdiğini belirten Ergin: "evimize rapor yazmak için gelen polis memuru geçen sefer başımıza gelen hırsızlık olayını ayrıntılarıyla hatırlaması beni ve eşimi çok şaşırttı. Ama devletimize güveniyoruz. Ancak bunun üzerine bizimle daha iyi ilgilenmek yerine çeşitli espriler yaptı. Güvenlik kamerası kayıtlarını bile incelemeye gerek duymadılar." dedi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:39

İLGİLİ HABERLER