Asayiş
  • 30.4.2006 12:40

POLİSTEN VATANDAŞA SKORSKY HİZMETİ

Toplumda asayiş ve huzuru sağlamakla görevli Türk polisi, suç takibi ve toplumsal olayları daha iyi kontrol etmek amacıyla bünyesine aldığı helikopterleri vatandaşların da hizmetine sunuyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü, kamu ve özel kişilerin isteği üzerine, bünyesinde bulunan Skorsky helikopterini kiraya veriyor. Emniyet'e ait dünyaca ünlü 'Skorsky'lerden birini kiralamak isteyen vatandaşın, 1 saatlik süre için 5 bin YTL'yi gözden çıkarması gerekiyor. Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Dairesi Başkanlığı’nın organize ettiği helikopter kiralama imkanı, kamu kuruluşları ve özel kişilere göre değişiyor.

EMNİYET İNCELEMESİ ŞART

Emniyet'e ait Skorsky helikoptelerini kiralamak isteyen şirket veya vadandaşın, öncelikle bir dizi protokolü yerine getirmesi zorunlu.

Öncelikle Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bir dilekçe yazılarak, helikopter talebinde bulunulması gerekiyor. Kiralanmak istenen helikopterin nerede, ne için, ne kadar süreyle ve bu sürede taşınacak kişilerin net olarak belirtilmesi gerekiyor. Talep kabul edilirse, istenen uçuş süresi hesaplanarak ortaya çıkan rakamın yüzde 10'u Hazine'ye yatırılıyor. Skorsky ile yapılan seyahat veya iş gezisi sona erdikten sonra geri kalan borç da yine Hazine'nin hesabına yatırılıyor.

UZMAN EKİPLE UÇUŞ KEYFİ

Emniyet'in uçan şahinleri ile yolculuk yapmak oldukça güvenli. Kiraladığınız Skorsky'de 2 pilot ve bir teknisyen bulunuyor. Skorsky'lerin özel şirket ve kişilere bir saatlik uçuş bedeli 5 bin 50 YTL. Bu fiyata ayrıca KDV de eklenecek. Emniyet, Skorsky'leri kamu kurumlarına 4 bin 350 YTL'ye kiralıyor.

 

(bugün)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 06:28

İLGİLİ HABERLER