Dünya
  • 18.10.2008 17:36

POPO ELLEMEYE 8 MAÇ CEZA!....

SAO PAULO - Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Werder Bremen'in Brezilya Ligi takımlarından Botafogo'ya kiraladığı Brezilyalı oyuncu Carlos Alberto inanılmaz bir skandala imza attı.
Bundesliga ekiplerinden Werder Bremen'in Mayıs 2009'a kadar Brezilya Ligi ekiplerinden Botafogo'ya kiraladığı Carlos Alberto, yeni takımında inanılmaz bir skandala neden oldu. Alberto, Gremio'yla yaptıkları karşılaşmada rakip takımdan bir oyuncunun poposunu elledi. Rakibini elle taciz eden Alberto'nun maç görüntülerini izleyen Brezilya Futbol Federasyonu yetkilileri derhal harekete geçti ve Brezilyalı futbolcuya 8 maç müsabakalardan men cezası verdi.
Brezilya Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu'ndan yapılan açıklamada, cezaya gerekçe olarak Carlos Alberto'nun disiplinsiz ve ahlak dışı hareket ettiği gösterildi.
Carlos Alberto'ya verilen cezanın ardından Botafogo Kulübü, cezaya itirazda bulunarak temyize giderken, Botafogo teknik direktörü Ney Franco, Carlos Albetro'nun rakibine yaptığı hareketin sadece bir şaka olduğunu söyledi.
Carlos Alberto'nun yaptığı bu skandal akıllara hemen bir dönem Beşiktaş ve Fenerbahçe arasında oynanan derbi maçta yaşanan olayı getirdi. O dönemde Beşiktaş'ta forma giyen Emre Aşık, bir pozisyonda yine o dönem Fenerbahçe'de top koşturan Nobre'ye parmak atmış, bu olay uzun süre gündemdeki yerini korumuştu.
Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu, olayın ardından Emre Aşık'a 2 maç ceza vermiş, ancak Tahkim Kurulu bu cezayı kaldırmıştı.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:16

İLGİLİ HABERLER