Yaşam
  • 30.4.2006 02:35

POPOSUNA VURULAN KADIN SERVET KAZANDI

ABD’nin California Eyaleti’nde, işyerindeki çalışma arkadaşlarının önünde poposuna vurularak küçük düşürülen bir kadın, 1.7 milyon dolar tazminat alacak.

FRESNO’daki 6 kadın ve 6 erkekten oluşan mahkeme jürisi, 53 yaşındaki Janet Orlando’nun iki yıl önce çalıştığı "Alarm One" şirketinde, kaba etine sopayla vurularak cinsel taciz ve saldırıya hedef olduğuna karar verdi. Jüri, ekonomik kayıplar için 10 bin dolar, sağlık harcamaları için 40 bin dolar, ruhsal etkilenme ve stres için 450 bin dolar ödenmesini istedi. Jüri, ayrıca cezai hasar olarak da Orlando’ya 1.2 milyon dolar para verilmesini kararlaştırdı. Alarm One şirketinin avukatı Poncho Baker, kararı "aşırı" bulduğunu söyledi.

Janet Orlando, Alarm On’da bir yıl çalıştıktan sonra, iki yıl önce ayrılmıştı. Evler için güvenlik cihaz ve sistemleri satan şirket, satış ekiplerini teşvik amacıyla rekabet yarışmaları düzenliyor ve kaybedenlere ceza veriyordu. Cezalar arasında, kaybedenlerin bebek maması ve bebek bezi giymesi, rakip firmanın ismi yazılı olan bir sopayla ve diğerlerinin gözü önünde kaba ete vurulması da yer alıyordu.

Alarm One, bu tür yarışmaları sık sık yapıyor ve işyerinde arkadaşlığı güçlendireceğine inanıyordu. Şirket, Janet Orlando’nun davacı olmasından bu yana rekabet yarışması uygulamasına son verdi.


Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 06:30

İLGİLİ HABERLER