Spor
  • 26.6.2014 22:26

Portekiz Gana'yı yendi ama yenildi

Dünya Kupası G Grubu mücadelesinde Portekiz, Gana'yı 2-1 mağlup etmeyi başardı ancak turnuvaya veda etmekten kurtulamadı.

Continental'in katkılaıyla;
Dünya Kupası G Grubu mücadelesinde Portekiz, Gana'yı 2-1 mağlup etti.

Maça hızlı başlayan Portekiz ilk dakikalarda özellikle Ronaldo'nun etkili oyunuyla önemli pozisyonlar yakaladı ancak bunlardan faydalanamadı.

İlk 10 dakikalık bölüm geçilirken oyunu dengeleyen Gana, Portekiz'e karşı tehlikeli ataklar yaratmaya başladı. Rakibinin oluşturduğu tehlikelere karşı daha temkinli bir oyun anlayışına bürünen Portekiz, özellikle sol kanattan Miguel ile etkili oldu.

Kayseri Erciyessporlu Boye topu kendi ağlarına yolladı

Karşılaşmada dakikalar 31'i gösterirken, sol kanattan Miguel'in ön direğe yaptığı etkisiz ortaya ters bir vuruş yapan Boye, topu kendi ağlarına gönderdi. Gelecek sezon Kayseri Erciyesspor forması giyecek olan Boye'nin kendi ağlarına yolladığı bu topla Gana maçta geriye düştü.

İlk yarı bu skorla tamamlandı.

İkinci yarıda bu kez oyuna iyi başlayan Gana oldu. Özellikle Asamoah Gyan'la ileri uçta etkili olan gana çok geçmeden golü de buldu.

En golcü Afrikalı Gyan

Karşılaşmanın 57. dakikasında sol kanattan yapılan ortada bir anda kendini unutturan ve bomboş pozisyonda kafayı vuran Gyan topu ağlara gönderdi ve maça eşitlik getirdi.

Dünya Kupaları'ndaki altıncı golünü atan Gyan, Roger Milla'nın 5 gollük performansını geride bıraktı.

Gruptan çıkmak için mutlaka kazanması gereken Portekiz, beraberlik golünün ardından baskısını arttırmaya başladı.

Portekiz - Gana maçının özet görüntüleri için tıklayınız

Ronaldo'nun golü yetmedi

Maçta son 10 dakikalık bölüme girilirken Gana kalecisi Dauda'nın uzaklaştırmak istediği top Ronaldo'nun önüne düştü. Ronalda ayağına kadar gelen bu fırsatı iyi değerlendirdi ve Portekiz'i bir kez daha önce geçirdi.

Gruptan çıkmak için daha fazla gole ihtiyacı olan Portekiz, baskısını son bölümde iyice arttırdı. Ancak her yolu deneyen Portekiz başka gol bulamayınca karşılaşmadan galip ayrılmasına rağmen averajla ABD'nin gerisinde kaldı ve Dünya Kupası'na veda etmekten kurtulamadı.

Stat: Ulusal
Hakemler: Nawaf Shukralla, Yaser Tulefat, Ebrahim Saleh (Bahreyn)
Portekiz: Beto (Dk. 89 Eduardo), Joao Pereira (Dk. 61 Varela), Pepe, Bruno Alves, Miguel Veloso, Joao Moutinho, William, Ruben Amorim, Nani, Cristiano Ronaldo, Eder (Dk. 69 Vierinha)
Gana: Fatawu Dauda, Harrison Afful, John Boye, Jonathan Mensah, Kwadwo Asamoah, Christian Atsu, Mohammed Rabiu (Dk. Acquah Afriyie), Emmanuel Badu, Andre Ayew, Majeed Waris (Dk. 71 Jordan Ayew), Asamoah Gyan
Goller: Dk. 31 John Boyne (kendi kalesine), Dk. 80 Cristiano Ronaldo (Portekiz), Dk. 57 Asamoah Gyan (Gana)
Sarı kartlar: Dk. 39 Harrison Afful, Dk. 55 Majeed Waris, Dk. 78 Jordan Ayew (Gana), Dk. 90+4 Joao Moutinho (Portekiz)
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 03:51

İLGİLİ HABERLER