Ekonomi
  • 30.6.2010 15:50

POSTACILAR İŞ BIRAKTI

ANKARA - Ankara Posta İşleme ve Dağıtım Başmüdürlüğü önünde toplanan Birlik Haber-Sen, Türk Haber-Sen, Haber-Sen, Bağımsız Haber-Sen ve Posta Dağıtıcıları Sosyal Yardımlaşma ve Kanuni Haklarını Koruma Derneği üyesi bir grup postacı, çalışma koşullarını protesto etti.
''Köle değil postacıyız'', ''Susma, sustukça sıra sana gelecek'' sloganları atan postacılar, halay çekti.
Grup adına açıklama yapan Birlik Haber-Sen Ankara 4 No'lu Şube Başkanı Ünal Özdemir, posta çalışanlarının olumsuz çalışma koşullarına maruz bırakıldıklarını savundu.
Özdemir, çalışanların sorunlarının, PTT'nin köklü geçmişi kadar büyük olduğunu ifade ederek, ''Taşeronlaşmayla bizi, işimizi, aşımızı tehdit ediyorlar. Bu kölelik anlayışına karşı mücadele etmek için gücümüzü birleştirdik'' dedi.
Kar kış demeden çalışan postacıların çalışma koşullarının her geçen gün daha da kötüye gittiğini savunan Özdemir, şöyle konuştu:
''Çalışmayan el terminallerini bize zorla kullandırmaya çalışanlar, el terminallerini kullanamadığımızda ise uyarı üstüne uyarı gönderip bizi soruşturmaya boğanlarla, hakkımız olan yazlık ve kışlık kıyafetlerimizi vermeyenlerle, verseler bile zamanında vermeyenlerle, posta emekçilerine saygı göstermeyenlerle, serbest kartlarımızın her zaman geçerli olmasını engelleyenlerle, 115 kuruş gibi bir ücretle cumartesi günü çalıştıranlarla, çalışanlara hem angarya yükleyip hem de kayıtsız gönderiyi kayıtlı olarak işlem yaptırıp kurumu zarara uğratanlarla mücadele çıtamız yükselerek devam edecektir.''
Basın açıklamasının ardından postacılar işlerine dönmek üzere olaysız dağıldı.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 06:21

İLGİLİ HABERLER