Dünya
  • 4.5.2004 00:20

POWELL İŞKENCEYE SERT TEPKİ GÖSTERDİ : ALÇAKLIK

WASHINGTON - ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell, Irak'taki Amerikan askerlerinin Iraklı tutsaklara yönelik kötü muamelelerine sert tepki gösterdi. Powell, askerlerin davranışlarını "alçaklık" sözüyle nitelendirdi.


Washington'da Guatemela Devlet Başkanı Oscar Berger ile görüşmesinin ardından açıklamalar yapan Powell, "Bunlar alçakça hareketler ve Pentagon'daki arkadaşlarımın çok sayıda soruşturma açtıklarını biliyorum" diye konuştu. Bununla beraber söz konusu muamelelerin bütün Amerikan askerlerine mal edilemeyeceğini vurgulayan Bakan Powell, "Askerlerimizin çoğu en yüksek hizmet standartlarıyla harika bir iş yapıyorlar ve bütün güçleriyle Irak halkına yardım etmek için çalışıyorlar" diye konuştu.


Irak'ta kötü muamele ve işkencenin yaygın olduğuna dair ABD medyasında yer alan haberleri de değerlendiren Powell, "Yardım etmek için oradayız, zarar vermek için değil" dedi. Dışişleri Bakanı, olayla ilgili tahkikat sırasında cezaevi sisteminde sorunlar bulunduğunun tespit edilmesi halinde bunların derhal giderileceğinden emin olduğunu da vurguladı.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:08

İLGİLİ HABERLER