Spor
  • 15.8.2009 00:07

'PREMİER LİGİ'NDEN OYUNCU ALACAĞIZ!..'

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Fenerbahçe gibi çok formda bir ekibe karşı deplasmanda mücadele edeceklerini belirterek, ''Tabii ki zor olduğunu biliyoruz, ama puan alabilmek için de var gücümüzle mücadele edeceğiz'' dedi.

Fenerbahçe ile ligde hafta sonu deplasmanda oynayacağı maçın hazırlıklarını kulüp tesislerinde yaptığı idmanla tamamlayan Sivasspor'da teknik direktör Bülent Uygun, antrenman sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Son senelerde gerek hazırlık döneminde, gerek hazırlık maçlarında, gerekse lige başlangıç anlamında olsun Sivasspor'da her şeyin mükemmel gittiğini ancak bu sezon Şampiyonlar Ligi maçları, transferde yaşadıkları kayıplar ve takıma yeni katılan oyuncuların uyum problemleri dolayısıyla hazırlık maçlarında istenilen performansı sergileyemediklerini belirten Uygun, lige iyi bir başlangıç yapamadıklarını söyledi.

Ekibinin yetenek ve takım kurgusu anlamında çok şeyler yapabileceğini gayet iyi bildiğini kaydeden Uygun, ''O yüzden çok müsterihim. Biz, inananlarla birlikte çıktığımız bu yolda yine geçen sezonki gibi başarıdan başarıya koşacağız. Bir bardak suda fırtına koparmak isteyenler var'' diye konuştu.
Hakarete varan tarzdaki eleştirilere tepki gösteren Uygun, takımının hiçbir şeyi başarmamış gibi gösterilmeye kalkışılmasının ve hiçbir şey yapmamış hoca imajı çizilmesinin üzüntü verici olduğunu belirterek, ''Biz yine sevenlerimizle birlikte Allah'ın izniyle gerçek Sivasspor'u önümüzdeki 2-3 hafta içerisinde herkese izlettireceğiz'' dedi.

İNGİLTERE PREMİER LİGİ'NDEN OYUNCU GELECEK
Yabancı transferine de değinen Uygun, büyük bir ihtimalle İngiltere Premier Ligi'ndeki bir takımda forma giyen bir futbolcuyu önümüzdeki pazar günü Türkiye'ye getireceklerini belirtti ve ''Menajeri ve avukatıyla birlikte Pazar günü İstanbul'da olacağını tahmin ediyorum. Ondan sonra da duruma göre, eksiğimize göre 1 veya 2 transfer yapabiliriz'' ifadesini kullandı.

Açıklamaları sırasında Sivasspor'u seven taraftarların takıma daha çok sahip çıkma mecburiyeti olduğunu da kaydeden Bülent Uygun, şunları söyledi: ''Onlar hayal etmediklerini 4 sezondan beri başaran bu futbolcu kardeşlerimin daha çok sevgiye, daha çok desteğe, daha çok duaya ihtiyaçları olduğu düşüncesindeyim. O yüzden onlardan ricamız bu yönde. Biz, Sivasspor olarak iyi olduğumuzu, iyi yolda olduğumuzu biliyoruz. Kaybedilmiş bir tane, iki tane maçla da hiçbir zaman yıkılmayız. Doğru hep doğrudur. O yüzden bir şüphemiz yok.''

FENERBAHÇE MAÇININ ÖNEMİ
Fenerbahçe'de şampiyonluklar yaşadığını, gol kralı olduğunu, güzel günler geçirdiğini anlatan Uygun, taraftarın sevgi gösterisinde bulunabileceğini, ancak artık profesyonel olduğunu belirterek, ''Kalbimizde sevgiler hep saklı duracaktır. Bizim sevgimiz Türk futboluna hizmet etmektir, bulunduğumuz takımı daha iyi yerlere getirmektir. İnancımız da o yönde, en iyi şekilde uygulamaya çalışıyoruz. Profesyonelce bakmak mecburiyetimiz var diye düşünüyorum'' dedi.

Uygun, Fenerbahçe maçındaki hesapladığı puanın sorulması üzerine, şu yanıtı verdi:
''Bu kadar eksiğin olduğu bir ortamda, Fenerbahçe gibi çok formda olmuş bir deplasmana gidiyorsunuz. Tabii ki, zor olduğunu biliyoruz, ama puan alabilmek için de var gücümüzle mücadele edeceğiz. Peşinen kaybetmiş hükümlü gidecekmiş gibi değiliz. Tabii ki, puan almak için veya puanlar alabilmek için sahada bütün benliğimizle mücadelemizi verip, İnşallah istediğimizi, arzuladığımızı alırız diye düşünüyorum.''
-İDMAN

Öte yandan, Uygun yönetiminde gerçekleşen idmanda, futbolcular önce topla ısınma hareketleri yaptı. Çabukluk-çevikliğe yönelik istasyon çalışmasıyla devam eden idmanda, futbolcular şut ve gol çalışması yaptı. İdman taktik ağırlıklı çalışmayla sona erdi. Taktik çalışmasında futbolcularına çeşitli uyarılarda bulunan ve görevlerini anlatan Uygun, Fenerbahçe karşısında görev vermeyi düşündüğü ilk onbiri denedi.
Sezer Badur'un takımdan ayrı çalıştığı idmanda, Mehmet Yıldız dışındaki tüm oyuncular yer aldı.
Sivasspor'un Fenerbahçe karşısına ''Petkoviç, Hayrettin, Sedat, Yasin, Murat Sözgelmez, İbrahim Dağaşan, Onur, Kadir (Musa), Cihan, Kamanan, Ersen Martin'' onbiri ile çıkması bekleniyor.
Sivasspor, Fenerbahçe maçı için yarın İstanbul'a giderek kampa girecek.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:45

İLGİLİ HABERLER