Dünya
  • 4.12.2019 15:41

Prens Salman İçki ve zinanın serbest olduğu şehir kuruyor

KAYNAK : HÜRRİYET

Suudi Arabistan'da çılgın 'spor şehri' projesi! Muhammed bin Selman...

Suudi Arabistan veliaht prensi Muhammed bin Selman'ın iki yıldır gizli olarak yürüttüğü projenin detayları gün yüzüne çıktı.Andy Ruiz Jr. ile Anthony Joshua'nın kozlarını paylaşacağı Dünya Ağır Siklet Boks Unvan karşılaşması tüm dünya tarafından merakla bekleniyor.

Boks dünyasının iki önemli ismi, 6 Aralık Cumartesi günü karşı karşıya gelecek.

Saat 19.00'da başlayacak mücadele S Sport Plus ekranlarından naklen yayınlanacak.

Suudi Arabistan'da yapılacak bu tarihi müsabakanın popülaritesi, ülkede yeni bir projeyi gündeme getirdi.

Suudi Arabistan veliaht prensi Muhammed bin Selman, yeni bir spor şehri için kolları sıvadı.Andy Ruiz Jr- Anthony Joshua maçının tüm dünya tarafından gördüğü ilgiyi fırsata çevirmek isteyen Muhammed bin Selman, söz konusu spor şehri projesi için dudak uçuklatacak bir bütçe ayırdı.

(Görüntü temsilidir)

Suudi Arabistan'ı, bu maçtan sonra spor organizasyonları için bir cazibe merkezi haline getirmek isteyen Selman'ın çalışmalara iki yıl önce başladığı ortaya çıktı.Hükümet, spor şehrinin yönetiminin ülkenin geri kalanından bağımsız olarak bir nevi özerk yapı olmasını hedefliyor.

Bu özerklik paketinde, şehirde alkolün serbest olması ve kadınların daha özgürlükçü haklara sahip olması gibi maddeler yer alıyor.

Neom ismi verilecek olan komplekste sporseverler, alkol kullanabilecek. Kadınlar ve işçiler de Suudi Arabistan'ın genelinin aksine burada daha geniş haklara sahip olacak.

Suudi Hükümeti bu paketle birlikte uluslararası vitrince insan haklarına saygı gösterilmediği yönündeki algıyı da kırmak istiyor.El yakan projede, İngiltere başta olmak üzere dünyanın her yerinden işinin en iyisi olan profesyoneller istihdam edilecek.

 

Suudi Arabistan'ın 2030 vizyon paketi kapsamında hayata geçirilecek olan şehrin yüzünün Batı'ya dönük olacağı ifade ediliyor.


 

Güncellenme Tarihi : 4.12.2019 15:50

İLGİLİ HABERLER