Dünya
  • 31.8.2019 16:29

Prens Salman'ın rüşvet verdiğini itiraf etti

Sudan'da mahkeme, devrik lider Ömer el-Beşir aleyhinde yolsuzluk ve yasa dışı döviz bulundurma suçlamaları ile itham etti. Ömer el-Beşir mahkemede, Suudi Veliaht Prens Muhammed bin Selman'dan 25 milyon dolar aldığını itiraf etti.

Sudan'da eski Devlet Başkanı Ömer el-Beşir'in "yasa dışı mal edinmek" ve "döviz bulundurmak" iddiasıyla yargılandığı davanın ikinci duruşması bugün görüldü.

Ömer el-Beşir mahkemede, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'dan 25 milyon dolar aldığını itiraf etti.

Tanık ifadelerinin tamamlanmasının ardından mahkeme, devrik lider Ömer el-Beşir aleyhinde yolsuzluk ve yasa dışı döviz bulundurma suçlamaları ile dava açılmasına hükmetti.

Ömer el-Beşir'in kefaletle serbest bırakılma talebi reddedildi. Duruşma 7 Eylül tarihine ertelendi.

Ülkede, 19 Aralık 2018'de ekonomik kriz nedeniyle başlayan gösterilerin, hızla rejim karşıtı eylemlere dönüşmesinin ardından ordu, 11 Nisan'da yönetime el koyduğunu açıklamış ve 30 yıllık Ömer el-Beşir dönemi sona ermişti.

Beşir, 17 Nisan'da darbenin ardından ev hapsinde tutulduğu Devlet Konuk Evi'nden, başkent Hartum'daki Kuber Hapishanesi'ne nakledilmişti.

"Yolsuzluk", "yasa dışı mal edinmek" ve "döviz bulundurmak" suçlamalarından yargılanan Beşir (75), 19 Ağustos'ta kafes içinde verdiği ilk ifadesinde, eski Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz'den 65 milyon dolar, Veliaht Prens Muhammed Bin Selman'dan 25 milyon dolar ve Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Halife bin Zayid Al Nahyan'dan da bir milyon dolar aldığını itiraf etmişti.

Sudanlı askeri yetkililer, paraların bulunduğu dönemde yaptıkları açıklamada, devrik liderin konutunda 7 milyon avro, 351 bin dolar ve 5 milyon Sudan cüneyhi ele geçirildiğini bildirmişti.

Güncellenme Tarihi : 31.8.2019 16:30

İLGİLİ HABERLER