Eğitim
  • 14.5.2004 21:05

PROF.DR. KÜÇÜKYAVUZ: ''YENİDEN KILAVUZ BASTIRMAYA GEREK YOK''

ANKARA - ÖSYM Başkanı Prof. Dr Savaş Küçükyavuz, YÖK Genel Kurulu'nda, ''Yüksek Öğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu Taslağı'' üzerinde çalıştıklarını belirterek, yapılacak bazı kontroller sonrasında kılavuzun en kısa sürede basılacağını bildirdi.
     Prof. Dr. Küçükyavuz, ''Her şey yeniden bir kılavuz bastırmayı gerektirmez'' dedi.
     YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç'in başkanlığında gerçekleştirilen Genel Kurul toplantısı sona erdi.
     YÖK Genel Kurulu toplantısında Süleyman Demirel Üniversitesi rektör adayları belirlendi. Üniversitedeki seçimlerde ikinci sırada yer alan Prof. Dr. Remzi Karagüzel birinci, en yüksek oy alan Prof. Dr Harun Doğru ikinci sırada yer aldı.
     ''Yükseköğretim Yasası bu süreçte yürürlüğe girerse yeni bir kılavuz basılması gündeme gelir mi?'' şeklindeki bir soru üzerine Küçükyavuz, bu durumun o süreçte ele alınacağını belirtti.
     Toplantıda ayrıca, Ağustos ayında görev süresi dolacak 22 üniversite rektörünün seçim takvimi de belirlendi. Bu üniversitelerde rektör seçimleri 31 Mayıs-20 Haziran tarihleri arasında yapılacak seçimlerde en yüksek oy alan 6 üye YÖK'e bildirilecek.
     YÖK Genel Kurulu, 25 Haziran Cuma günü yapılacak toplantıda bu üyelerden üçünü belirleyerek Cumhurbaşkanı'na gönderecek. Cumhurbaşkanı bu isimlerden birini rektör olarak atayacak.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:12

İLGİLİ HABERLER