Ekonomi
  • 2.8.2009 11:28

PROJENİ GETİR PARAYI GÖTÜR

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, ‘tekno-girişim sermayesi’ projesiyle genç kaşiflerin destekleneceğini açıkladı. Ergün, bu çerçevede proje başına 100 bin lira karşılıksız destek vereceklerini söyledi.

10 MİLYON DOLAR AYRILDI
Bakan Ergün, bu proje için 10 milyon dolarlık bir bütçe ayırdıklarını ve bu çerçevede her yıl 100 projeye destek vereceklerini söyledi. Projelere destek uygulamasına bu yıl başladıklarına dikkat çeken Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün “Bir hafta önce 82 projeye onay verdik.

Bu projeleri genç akademisyenler hazırlıyor. Onaylanan projeler için teknoparklarda yerlerini hazırlıyoruz. 100 bin lira da proje başına girişim sermayesi desteği veriyoruz” diye konuştu.

Onaylanan projeler özellikle mekanik-elektronik projeler olduğunu kaydeden Ergün, “Örneğin genç bir bayan akademisyen bir makine tasarlamış, bu yolla piyasaya sürülen etlerin hangi hayvana ait olduğunu, ne zaman kesildiğini test edecek. Bir anlamda zaman zaman duyduğumuz ‘Eşek eti at eti’ gibi tartışmalar da son bulacak. Bu makine sayesinde etler tüketiciye ulaşmadan testten geçmiş olacak” dedi.

PROJEYİ GETİR DESTEĞİ KAP

Ergün, “Şu anda 11 bin ar-ge elemanı çalışıyor. 10 binden fazla eleman da teknoparklarda çalışıyor. Teknopark sayısı 2’den 30’a çıktı” şeklinde konuştu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:58

İLGİLİ HABERLER