Gündem
  • 16.8.2009 00:00

PROTESTO EDİLEN KILIÇDAROĞLU BAŞBAKAN FIKRASINA SIĞINDI!..

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekili ve İstanbul milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Akçay beldesindeki panelde başbakan fıkralarına bir yenisini daha ekledi. Panele geç katılan Kılıçdaroğlu, alkışlı protestolarla karşılaştı.

'Akçay - İda Kültür ve Sanat Festivali'ne katılan Kılıçdaroğlu, Altınoluk beldesindeki bir panelde anlattığı 2 ayrı başbakan fıkrasına bir yenisini daha ekledi. "Türkiye'nin Gerçekleri" adlı panele Hikmet Çetinkaya mazereti sebebiyle katılamazken, Belediye Sosyal Tesisleri'ndeki panele Kılıçdaroğlu'nun yaklaşık 40 dakika geç katılması vatandaşları sinirlendirdi.

Salona sığmayan vatandaşlar, Kılıçdaroğlu'nu alkışla protesto etti. Kılıçdaroğlu, salona girer girmez halkı selamladı ve yeni bir başbakan fıkrası anlatarak öfkeli vatandaşları sakinleştirmeyi başardı.


Ankara'dan sabah saatlerinde geldiğini ve bu yüzden geciktiğini söyleyerek sözlerine başlayan Kemal Kılıçdaroğlu, "Uygunsuz koşullarda beni beklediğiniz için özür dilerim. Beni olabildiğinizce sessiz dinlerseniz, güzel bir Temel fıkrası ile başlayacağım. Başbakanımız Trabzon'a, okula gidiyor. Bu bir ilköğretim okulu. Öğretmen öğrencilere diyor ki, 'Çocuklar, ülkemizin Başbakanı geldi, ona soru sormak isteyen var mı?' Temel, biraz ürkerek parmağını kaldırıyor ve, 'Ben soru sorabilir miyim?' diyor.

Öğretmen, 'Tabii, sor' diyor. Temel, 'Başbakanıma 3 soru soracağım. 1- İstanbul Kızıklı'daki 5 villayı kim aldı? 2- Bu villaların etrafı niye 2 katlı duvarlarla örülü? 3- Oğlunuz gemiciği nasıl aldı?' diyor ve Temel soruları bitirir bitirmez hemen zil çalıyor. Başbakan da, 'Zil çaldı, ikinci derste devam edelim' diyor. Tekrar derse giriyorlar ve öğretmen tekrar, 'Çocuklar Başbakanımıza soru sormak isteyen var mı?' diyor. Bu kez İdris elini kaldırıyor ve 'Ben soru soracağım' diyor ve öğretmeni, 'Sor' diyor. İdris, Temel'in sorduğu ilk 3 soruyu yeniden sorduktan sonra, 'Benim 2 sorum var' diyor ve 'Temel şu anda sınıfta değil, nerededir? Bir önceki dersimizde niye zil yarım saat önce çaldı?' diyor. Fıkra bu kadar. Türkiye'nin gerçeklerini ortaya koyduğu için bu fıkra ile panele başlamayı uygun gördüm" diye konuştu.


Fıkrayı dinleyen vatandaşlar Kılıçdaroğlu'nu alkış yağmuruna tuttu. Kılıçdaroğlu, daha sonra sözü panelist Serdar Kızık'a bıraktı. Panele, CHP Balıkesir milletvekili Ergün Aydoğan, Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu ve parti başkanları da katıldı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:44

İLGİLİ HABERLER