Gündem
  • 10.12.2019 22:43

PUBG isimli oyunda pedofili skandalı!

Bilgisayar ve mobil ortamda oynanan PUBG'nin mesajlaşma bölümündeki ifadeler, akıllara durgunluk verdi. Pedofili alçakların '10 yaşında sevgili arıyorum.' şeklindeki aşağılık mesajları gençlerimizi internet ortamında denetimsiz bırakmamamız gerekliliğini yeniden gözler önüne serdi.

Dünya genelinde milyonlarca kişi tarafından oynanan online oyun PUBG'de paylaşılan mesajlar gençlerimizin internet ortamında nasıl bir tehlike ile karşı karşıya kaldığını gözler önüne serdi.

Yapılan mesajlaşmalarda pedofili alçakların akıl almaz ifadeleri ortaya çıktı. Sapıklar tarafından "10 yaşında sevgili arıyorum." şeklinde paylaşılan mesajlar, velileri çileden çıkarttı.

Survivor oyunu olarak adlandırılan PUBG, bir savaş oyunu. PUBG savaş ve şiddet içerikleri sebebi ile zaten gençlerimiz için uygun olmayan bir oyun iken ortaya çıkan pedofili mesajları gençlerimizi internet ortamından korumamız gerekliliğini yeniden gündeme getirdi.

Bazı ülkelerde yasaklandı

Geçtiğimiz günlerde söz konusu oyun, Hindistan’ın bir eyaletinde yasaklanmıştı. PUBG'yi yasaklayan ikinci ülke Nepal oldu. Nepal'deki yasağa gerekçe olarak, PUBG'nin çocuklar, gençler ve ebeveynler için bağımlılık yapıcı özellikleri gösterildi. Çin, Online Oyun Etik Komitesi ise PUBG adlı oyuna süre sınırı getirdi.

Taha Emre ÖZDEMİR   yeniakit.com.tr

Güncellenme Tarihi : 10.12.2019 21:41

İLGİLİ HABERLER